Με ΝΟΜΟ ο περιορισμός των Drag Shows σε Πολιτεία των ΗΠΑ

Πρόκειται για περιορισμό και όχι απαγόρευση.

Στο Τενεσί των ΗΠΑ, το κόμμα των Ρεπουμπλικανών που έχει την πλειοψηφία στην τοπική κυβέρνηση, την περαμένη Πέμπτη ενέκρινε νομοσχέδιο που περιορίζει τα drag shows σε δημόσιους χώρους ή και μπροστά σε παιδιά.

«Προσφέρει σιγουριά στους γονείς ότι μπορούν να πάνε τα παιδιά τους σε μια δημόσια ή ιδιωτική παράσταση και δεν θα βρεθούν ενώπιον μιας σεξουαλικοποιημένης παράστασης», δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας του Τενεσί, Τζακ Τζόνσον.

Ο επίσης, Ρεπουμπλικανός, Κρις Τοντ ανέφερε ότι υποστήριξε το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού ζήτησε δικαστική εντολή πέρυσι για να σταματήσει ένα «φιλικό προς την οικογένεια» drag show, κατά τη διάρκεια Pride σε ένα πάρκο στο Τζάκσον, το οποίο, όπως είπε, αποτελούσε μορφή κακοποίησης παιδιών.

Αυτόν τον μήνα, ο Τζόνσον και οι συνάδελφοί του στη Γερουσία πέρασαν ένα νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την «ψυχαγωγία καμπαρέ ενηλίκων» σε δημόσιο χώρο ή όπου θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν παιδιά, αν και θα εξακολουθεί να επιτρέπεται σε χώρους με περιορισμούς ηλικίας.

Το νομοσχέδιο όριζε την εν λόγω ψυχαγωγία ως μία από τις «παραστάσεις με προσανατολισμό προς τους ενήλικες» από στρίπερς, χορευτές go-go ή «άνδρες ή γυναίκες σωσίες».

Το πρώτο αδίκημα θα είναι πλημμέλημα, ενώ το επόμενο αδίκημα κακούργημα, με ποινή φυλάκισης από ένα έως έξι χρόνια.

Την Πέμπτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο, το οποίο θα πάει στον Ρεπουμπλικανο κυβερνήτη Μπιλ Λι, για να το υπογράψει ως νόμο.

Η Pepermint, drag performer που έγινε διάσημη στο «Drag Race», δήλωσε ότι τα νομοσχέδια κατά του drag είναι απλώς το τελευταίο σε μια μακρά ιστορία νομοθεσίας κατά των LGBT που βασίζεται σε ψευδείς, επικίνδυνες προσβολές κατά των ομοφυλόφιλων και των τρανς.

(Από newsbeast – φωτο αρχείου:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί