Με κωδικό QR η πρόσβαση τουριστών στην Βενετία – Πότε θα ισχύσει το μέτρο και ποιοι θα πληρώνουν εισιτήριο

Τα εισιτήρια άρχισαν να πωλούνται την Τρίτη για τους επισκέπτες που θέλουν να δουν τη Βενετία από τον Απρίλιο ως μέρος μιας δοκιμής με στόχο, όπως αναφέρεται, τον έλεγχο του αυξανόμενου αριθμού ημερήσιων ταξιδιωτών που συνωστίζονται στην πόλη της Βενετίας.


Ένα μονοήμερο εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ (5,45 $) και θα ισχύει από τις 0830 έως τις 16:00 τοπική ώρα.
Το νέο ημερήσιο τέλος εισόδου θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Απριλίου, εθνική αργία στην Ιταλία. Θα χρειαστούν εισιτήρια για τις επόμενες 10 ημέρες και στη συνέχεια για τα περισσότερα Σαββατοκύριακα μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν ηλεκτρονικά (δείτε ΕΔΩ) και θα λαμβάνουν έναν κωδικό QR που θα τους δίνει πρόσβαση για μια ημέρα. Όποιος πιαστεί χωρίς εισιτήριο θα αντιμετωπίσει πρόστιμο από 50 ευρώ (54 $) έως 300 ευρώ (326 $).


Οι περιορισμοί δεν θα ισχύουν για τα μικρότερα νησιά της λιμνοθάλασσας, όπως το Μουράνο, διάσημο για τη βιομηχανία υαλουργίας του.
Οι κάτοικοι και τα άτομα που γεννήθηκαν στη Βενετία, καθώς και οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες κατοικιών στην πόλη θα εξαιρούνται από την πληρωμή και την κράτηση.

Ακόμα και τουρίστες για τους οποίους η πρόσβαση θα είναι δωρεάν, θα πρέπει να έχουν κωδικό QR

Οι επισκέπτες ηλικίας κάτω των 14 ετών και οι τουρίστες με κρατήσεις ξενοδοχείων θα πρέπει να εγγραφούν και να αποκτήσουν έναν κωδικό QR, αλλά η πρόσβαση σε αυτούς θα είναι δωρεάν.
Δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που θα εισέρχονται στην πόλη, τουλάχιστον αρχικά, καθώς οι αρχές της πόλης μελετούν την αποτελεσματικότητα του συστήματος.Πέρυσι, ο πολιτιστικός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών UNESCO απείλησε να προσθέσει τη Βενετία στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε κίνδυνο, κατηγορώντας την Ιταλία ότι δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει την πόλη από τις επιπτώσεις της “κλιματικής αλλαγής” και του μαζικού τουρισμού.


Αργότερα απέρριψε την απειλή αφού έδωσε μπράβο στις προσπάθειες της Ιταλίας να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανησυχίες μέσω του αντιπλημμυρικού συστήματος MOSE και με την εισαγωγή του τέλους εισόδου. ($1 = 0,9193 ευρώ).

(με πληροφορίες από reuters / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί