ΜΑΣΚΑ και κορωνοϊός! Αυτοί θα πηγαίνουν ΑΥΤΟΦΩΡΟ – Θα συλλαμβάνουν και παιδιά;;; (vid)

Σφίγγει ο κλοιός για όσους αντιδρούν…

Πλέον εκτός από τα πρόστιμα θα είναι αντιμέτωποι ακόμα και με αυτόφωρο.

Θυμίζουμε πως έχουν αποφασίσει πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών. Παράλληλα, η χρήση μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός (όπως π.χ. κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο ή στα κυλικεία), στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).

Παρά τις υποδείξεις και τις πιέσεις, τις τελευταίες μέρες πολίτες αντιδρούν όλο και περισσότερο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, εξέδωσε εγκύκλιο για την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας και την σύλληψη όσων παρακινούν στην μη χρήση μάσκας. Παράλληλα, ο ποινικός κώδικας προβλέπει, κατά περίπτωση, ποινές και σε όσους αρνούνται να την φορέσουν.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150 ΕΥΡΩ

Όσοι κυκλοφορούν χωρίς μάσκα σε χώρους που αυτή είναι υποχρεωτική θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Σημειώνεται πάντως ότι ακόμα και για αυτούς τους παραβάτες μπορεί να κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος τους για παράβαση του νόμου της μη τήρησης των μέτρων που έχει επιβάλει η πολιτεία για τον κορωνοϊό.

ΑΥΤΟΦΩΡΟ

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ που επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με νέα εγκύκλιο καλεί τους εισαγγελείς όλης της χώρας να ασκούν ποινικές διώξεις και την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για περιστατικά υποκίνησης στη μην χρήση μάσκας. Οπότε οι υποκινητές θα είναι αντιμέτωποι με αυτόφωρο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας υπογραμμίζει ουσιαστικά πως ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή περιμένει:

  • όσους δημόσια ή μέσω διαδικτύου προτρέπουν στη μη χρήση μάσκας,
  • όσοι ωθούν μαθητές να κάνουν καταλήψεις
  • όσους διοργανώνουν συλλαλητήρια και πορείες για τη μη χρήση μάσκας.

Όποιος δηλαδή είναι κατά της μάσκας και το «φωνάζει» ή, κατά περίπτωση, αν αρνηθεί να την φορέσει δίνοντας το «κακό παράδειγμα» ή «εκθέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια Υγεία», μπορεί να υποστεί νομικές κυρώσεις.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες:

Θα συλλαμβάνουν και παιδιά που διοργανώνουν σχετικές διαμαρτυρίες;;;

Δείτε βίντεο με τις αντιδράσεις που σύντομα η Επιτροπή Ειδικών και ο Άρειος Πάγος θέλουν να αποτελέσουν παρελθόν.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί