Μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω! «ΜΗΝ κάνετε ζεστό ντους για να…εξοικονομήσουμε ρωσικό αέριο»

Κάτι ανάλογο είχε προτρέψει τους Ιταλούς να κάνουν ο Ντράγκι.

Οι Γερμανοί έχουν λάβει συμβουλές να σκεφτούν δύο φορές για να κάνουν ένα ζεστό ντους, ιδίως στην περίπτωση που οι αυτοκτονικές κυβερνήσεις της Ε.Ε. αποφασίσουν να επιβάλουν εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο.

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας, εάν χρειάζεται πραγματικά να κάνετε ένα ζεστό ντους επτά ημέρες την εβδομάδα – με θέρμανση φυσικού αερίου», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, Κλάους Μιούλερ, σε συνέντευξή του στο n-tv. .

Τα λόγια του απηχούν μια παρόμοια δήλωση νωρίτερα από την Ευρωπαία Επίτροπο για τον Ανταγωνισμό, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία προ ημερών συμβούλεψε τους κατοίκους της ΕΕ να «ελέγχετε τα δικά σας ντους και τα ντους του εφήβου σας και όταν κλείσετε αυτό το νερό, να πείτε, «πάρτα Πούτιν».

Το Βερολίνο προειδοποιεί πως εάν η Γερμανία διακόψει τις προμήθειες από τη Ρωσία, τα αποθέματα φυσικού αερίου στη χώρα θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ή το αργότερο στις αρχές του φθινοπώρου.

Δεν απέχουμε και πολύ από το να δοθεί παρόμοια οδηγία επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση.

Θυμίζουμε πως ήδη από τον Μάρτιο η ελληνική κρατική τηλεόραση μας είχε…προϊδεάσει με ρεπορτάζ που αφορούσαν «πρακτικές συμβουλές» για να μην χάνει θέρμανση το σπίτι, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

(φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί