• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μας έρχεται!!! Γενικό lockdown στην Γαλλία, ανοιχτά μόνο τα σχολεία – Ανακοινώσεις Μακρόν

Μας έρχεται!!! Γενικό lockdown στην Γαλλία, ανοιχτά μόνο τα σχολεία – Ανακοινώσεις Μακρόν

mAKRON
Ραγδαίες εξελίξεις...

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής επιβάλλεται ολικό lockdown στην Γαλλία.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος ισχυρίστηκε πως οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση έπειτα από τη ραγδαία αύξηση που σημειώνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα.

«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να ξαναβρούμε το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Αντίθετα με το Lockdown παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Επιστρέφει επίσης η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι προκειμένου να βγουν από το σπίτι και η μετακίνηση με sms.

Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από την Παρασκευή, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο lockdown. Συνεχίζουν να λειτουργούν όμως, όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι εκκλησίες, ωστόσο η αίτηση μετακίνησης θα αφορά όπως και τον Απρίλιο την εργασία, ένα ιατρικό ραντεβού, για βοήθεια ατόμου που το έχει ανάγκη ή προκειμένου να κάνουν οι Γάλλοι πολίτες τα ψώνια τους.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από μια περιοχή σε άλλη.