«Μαρκάρουν» τους ανθρώπους ακόμη και με ηλεκτρονικά δαχτυλίδια – Ετοιμάζονται για όσα ακολουθήσουν από το φθινόπωρο

Μετά τα ειδικά βραχιολάκια σε Κύπρο και Ασία έχουν τα...δαχτυλίδια στις ΗΠΑ.

Όλο και περισσότερα «όπλα» κατά της εξάπλωσης της πανδημίας θέλουν να έχουν έως το φθινόπωρο οι επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Δρ. Άσλει Μέισον ,του τμήματος του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία προανήγγειλε όχι μόνο νέο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού από το φθινόπωρο αλλά και επιστράτευση περισσότερων «όπλων» για τον έλεγχο των ασθενών.

«Ο ιός αναμένεται να επιστρέψει το φθινόπωρο και θα πρέπει να υπάρχουν έτοιμα “όπλα”».

Η ίδια μιλώντας για τις νέες προοπτικές που δίνονται στην επιστημονική κοινότητα να εντοπίζει σε χρόνο μηδέν ακόμη και τους ασυμπτωματικούς φορείς, ξεκαθάρισε πως όλα γίνονται για το…καλό των ασθενών μιας και εργαλεία παρακολούθησης 24/7 θα βοηθούν τους επιστήμονες να αντιμετωπίζουν με την κατάλληλη αγωγή το κρούσμα εν τη γενέσει του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται το «ηλεκτρονικό δαχτυλίδι Oura», το οποίο σήμερα βρίσκεται στα χέρια πάνω από 12.000 Αμερικανών.

Ο λόγος για ένα ειδικά σχεδιασμένο δαχτυλίδι που παρακολουθεί τη θερμοκρασία, την αναπνοή, τον καρδιακό παλμό και την φυσική κατάσταση του χρήστη παρέχοντας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο στους ερευνητές όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την υγεία του εν δυνάμει ασθενούς.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, στη βάση του Oura, Αμερικανοί ερευνητές συλλέγουν στοιχεία από χιλιάδες πολίτες των ΗΠΑ για να δημιουργήσουν σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που με τη σειρά του θα εντοπίζει τους ασθενείς του Covid 19.

Μπορεί αυτό το «έξυπνο» δαχτυλίδι να μην αποτελεί καινούργια ανακάλυψη, ωστόσο βλέπουμε πόσο επιδεικτικά παρουσιάζεται ως εργαλείο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Άλλο ένα «όπλο» για την επιστημονική κοινότητα αλλά και μέθοδος «μαρκαρίσματος» των ανθρώπων με αφορμη την πανδημία.

(ouraring)

(φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί