• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μάντρωμα δίχως τέλος! Άρχισαν οι συζητήσεις και στην Ελλάδα για τρίτο lockdown

Μάντρωμα δίχως τέλος! Άρχισαν οι συζητήσεις και στην Ελλάδα για τρίτο lockdown

Την ώρα που οι Έλληνες συνήθισαν την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τα SMS.

Μετά τη Γαλλία, οι πρώτες ανοικτές συζητήσεις για επιβολή και νέου σκληρού πανελλαδικού lockdown είναι γεγονός και στη χώρα μας.

Τον «χορό» φυσικά σέρνουν πρώτα οι λεγόμενοι «ειδικοί» και οι δημοσιογράφοι.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος ήταν σαφής.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τρίτου lockdown, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο».

«Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις.

Απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Ειδικά για τις μεταλλάξεις εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να επικρατήσει του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πια να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού.

Όσον αφορά δε την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που επιβλήθηκε μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν πρόταση της επιτροπής, αν και συμφώνησε με το να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας.