Ως προς τις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της Ελλάδας, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως καταγράφηκαν:
542 κρούσματα στην Αττική
595 στη Θεσσαλονίκη
108 στη Ροδόπη
106 στη Λάρισα
78 στην Πέλλα
Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως την τελευταία εβδομάδα η πανδημία στην Ελλάδα κατέγραψε εκθετική αύξηση.
Στην Αττική η αύξηση του ιού ήταν 30% μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ στη Θεσσαλονίκη ανά μονάδα πληθυσμού έως και 4 φορές περισσότερες διαγνώσεις σε σχέση με την Αττική.
Παρότι στις αρχές του Οκτωβρίου το RT ήταν κάτω από 1%, στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου ξεπέρασε το 1% σημειώνοντας μεγάλη αύξηση.
Όπως είπε, η ηλιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, με 350 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού, είναι οι ηλικίες 19-39.
Ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε πως αυτή η εκτόξευση των κρουσμάτων προκλήθηκε από την περιστασιακή κοινωνική συνεύρεση από ανοιχτό σε κλειστό χώρο που συμβαίνει περισσότερο τη νύχτα όταν η θερμοκρασία πέφτει.
Όπως σημείωσε, η μετάδοση από φορέα που δεν φορά μάσκα σε κλειστό χώρο, είναι 10 φορές μεγαλύτερη από κάποιον που φορά.
Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό στους μικρούς χώρους, να περιορίσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, να περιοριστούμε στην «κοινωνική φούσκα» μας.
Από Sputnik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πούτιν: Υπάρχουν αναφορές για πιθανή επίθεση σε αγωγούς μας στη Μαύρη Θάλασσα, vid
- ΤτΕ: Αυξημένα στα 23,6 δισ.ευρω τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025
- Σχολή οδήγησης στο Μονακό εκπαιδεύει τους μελλοντικούς οδηγούς με τον πιο “πρακτικό” για αυτούς τρόπο (Vid)
- Πούτιν σε Δύση: Ξέρετε πώς θα καταλήξει μία πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας, vid
- Οι Daft Punk κυκλοφόρησαν νέο βίντεο με αφορμή τα 5 χρόνια από τη διάλυσή τους (Vid)
- Ιράν: Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση για την καταδίκη σε θάνατο Ιρανού που σχετίζεται με τις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγή
- Η Βρετανία επιβάλει κυρώσεις σε τηλεοπτικά κανάλια για «ρωσική παραπληροφόρηση»
- «Αιμορραγεί» η ελληνική αγορά: «Υπό του μηδενός ο τζίρος του 2025 – Αυξάνονται τα λουκέτα»
- Σόου «τεθλιμμένων» Ευρωπαίων στο Κίεβο δίπλα στον Ζελένσκι, vid
- ΠτΔ: Η Ελλάδα στήριξε εξ αρχής τον αγώνα της Ουκρανίας









