• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λινού και… 2012: «Δεν υπάρχει ελπίδα» – «Πυροβολούν» όλοι μαζί οι «ειδικοί»

Λινού και… 2012: «Δεν υπάρχει ελπίδα» – «Πυροβολούν» όλοι μαζί οι «ειδικοί»

«Να μην υπάρξει καμία συζήτηση να ανοίξουν τα εστιατόρια πριν από τα Χριστούγεννα»

 «Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή καμία προσπάθεια να στηρίξουμε τους λειτουργούς υγείας ψυχολογικά. Θα έχουμε κατάρρευση από επαγγελματική εξουθένωση και όπως δεν βρίσκουμε τώρα κλίνες, δεν θα βρίσκουμε γιατρούς», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Αθηνά Λινού, πρώην υποψήφια βουλευτής του Γιώργου Παπανδρέου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

«Εύχομαι να βγω ψεύτρα, αλλά φοβάμαι ότι ο στόχος μας αυτή την στιγμή είναι να κρατήσουμε τα 3.200 κρούσματα. Αυτός είναι ο στόχος να σταθεροποιηθούμε τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχει ελπίδα αυτό φοβάμαι. Δεν υπάρχει ελπίδα» τόνισε, δίνοντας δραματικό τόνο στην κατάσταση.

«Να μην υπάρξει καμία συζήτηση να ανοίξουν τα εστιατόρια πριν από τα Χριστούγεννα. Αν ανοίξουμε παραμονές και έχουμε δημόσια ρεβεγιόν και γιορτές θα είναι δύσκολα, το λιανεμπόριο μπορεί να ελεγχθεί. Το 80% των κρουσμάτων είναι σε δημόσιους κλειστούς χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ σύμφωνα με μελέτες», σημείωσε.

Κάποιος θα μπορούσε να συγκρίνει τα λεγόμενα της κα Λινού με την καταστροφολογία του 2012. Εμείς διαφωνούμε κάθετα με όποιον το σκεφτεί αυτό.