Τη Δευτέρα (10 Μαΐου) ξεκίνησε εξάλλου η πιλοτική φάση δοκιμών του σε 18 χώρες της ΕΕ και στην Ισλανδία, προκειμένου να είναι τεχνικά επαρκές και λειτουργικό την 1η Ιουνίου, οπότε θα κάνει πανευρωπαϊκά πρεμιέρα, αν όλα πάνε καλά, όπως ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στις δοκιμές που θα λάβουν χώρα εντός δύο εβδομάδων με τη συμμετοχή δύο ή και τριών χωρών ημερησίως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Γιοχάνες Μπάρκε, θα μετάσχει και η Ελλάδα.
«Όντως, θα μετάσχουμε πιλοτικά τις προσεχείς ημέρες» μας επιβεβαιώνουν οι κυβερνητικές πηγές.«Τρέχουν οι διαδικασίες. Το πιστοποιητικό μας θα έχει όλες τις προδιαγραφές της ΕΕ που είναι συγκεκριμένες και μας τις έχουν θέσεις εγκαίρως, ώστε να μπορεί να “διαβάζεται” παντού.
Πήγε ρολόι το σύστημα των εμβολιασμών στη χώρα, θα πάει ρολόι και η έκδοση των πιστοποιητικών» προσθέτουν οι πηγές, οι οποίες σχολιάζουν «την εξαιρετική μέχρι στιγμής συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ» παρότι υπάρχουν ιδιαιτέρως στενές επαφές και συνεργασία για το θέμα με δυο χώρες: τη Γερμανία και τη Σουηδία.
«Προχωράμε. Θα προλάβουμε. Είναι προτεραιότητά μας σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι ήταν μια πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού. Θα μας βρει ο Ιούνιος με πιστοποιητικά» μας διαβεβαιώνουν.
(Από sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eurobasket: Βαριά ήττα με 68-94 για την Εθνική στον ημιτελικό με την Τουρκία
- Η Κίνα καταδίκασε τον διάπλου αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού πλοίου του Στενού της Ταϊβάν
- Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε σοβαρά 49χρονος που έπεσε από τα 8 μέτρα στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
- Έκανε «3.000 αιτήσεις» για δουλειά χωρίς επιτυχία και αγανάκτησε – Δείτε το viral video στο Tik Tok
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση καθαρισμού της Ν. Παραλίας από τις μουντζούρες- «Ο δημόσιος χώρος είναι το μεγάλο σπίτι μας»
- Οι αιωνόβιοι σπάνε ρεκόρ στην Ιαπωνία – Έφτασαν σχεδόν τους 100.000, ενώ ο πληθυσμός μειώνεται
- Γεωπολιτικές αναταράξεις: Νέα ευκαιρία για την Ρωσία σε περιοχή επιρροής ΗΠΑ και Βρετανίας!
- Eurobasket: Ο Ευτύχης Μπλέτσας δίνει τον παλμό των Ελλήνων στη Λετονία – “Σήκωσε το…”, vid
- Το Ισραήλ απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών στο παλαιστινιακό – “Η ΓΣ είναι ένα πολιτικό τσίρκο”
- Νέο σύστημα ψηφοφορίας για τις εκλογές στην Ελλάδα πρότεινε αρχηγός κόμματος
Κύρια Θέματα

















