Κυβερνήτες Πολιτειών των ΗΠΑ αμφιβάλλουν για εκκίνηση της οικονομίας στις αρχές Μαΐου

Κυβερνήτες αμερικανικών Πολιτειών, αλλά και ειδικοί σε θέματα υγείας εξέφρασαν χθες αμφιβολίες σχετικά με τον στόχο για την έναρξη της επανεκκίνησης της αμερικανικής οικονομίας στις αρχές του επόμενου μήνα, προειδοποιώντας ότι οι γρήγορες κινήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επιδείνωση της εξάπλωσης της COVID-19, σχολιάζει το POLITICO. «Φοβάμαι πως, αν ανοίξουμε [την οικονομία] πολύ νωρίς […]

Κυβερνήτες αμερικανικών Πολιτειών, αλλά και ειδικοί σε θέματα υγείας εξέφρασαν χθες αμφιβολίες σχετικά με τον στόχο για την έναρξη της επανεκκίνησης της αμερικανικής οικονομίας στις αρχές του επόμενου μήνα,

προειδοποιώντας ότι οι γρήγορες κινήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επιδείνωση της εξάπλωσης της COVID-19, σχολιάζει το POLITICO.

«Φοβάμαι πως, αν ανοίξουμε [την οικονομία] πολύ νωρίς και δεν έχουμε ανακάμψει υγειονομικά από τον κορωνοϊό, θα είναι σαν να ρίχνουμε βενζίνη στη φωτιά, ακόμη και χωρίς να έχουμε πρόθεση» δήλωσε ο Φιλ Μέρφι κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι στην εκπομπή «State of the Union» του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση ότι θα πρέπει να υπάρξει μία υγειονομική ανάκαμψη πριν να υπάρξει μία οικονομική ανάκαμψη. «Πρέπει να γίνει με αυτή τη σειρά» είπε χαρακτηριστικά ο Μέρφι.

Το Νιου Τζέρσι και η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες από την εξάπλωση του κορονοϊού, καταγράφοντας περίπου τους μισούς από τους 22.000 θανάτους.

Οι κυβερνήτες και οι τοπικοί αξιωματούχοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 επιβάλλοντας την εφαρμογή ισχυρότερων μέτρων κοινωνικής απομόνωσης, από αυτά που προβλέπονται στις οδηγίες που έχει εκδώσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Τόσο οι αξιωματούχοι αυτοί, όσο και ειδικοί από το χώρο της υγείας προειδοποιούν ότι χωρίς την εξασφάλιση επαρκούς διαγνωστικής ικανότητας, αλλά και πιθανής ανοσίας, στο πλαίσιο οποιασδήποτε προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας, οι περιοχές που με σκληρά μέτρα έχουν επιτύχει αποτελέσματα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα πληγούν θανατηφόρα και άμεσα.

Πηγή: POLITICO / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί