Είδηση «έβγαλε» η σημερινή συνέντευξη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη.
Μιλώντας στον ρ/δ ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός αξιωματούχος κλήθηκε να σχολιάσει τις εικόνες με τις ατελείωτες ουρές έξω από Αστυνομικά Τμήματα διαφόρων περιοχών με αφορμή τις ταυτότητες.
Ο ίδιος έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες και για κόμματα που χτίζουν μια δήθεν ψευτοθρησκευτική ατζέντα για να δημιουργήσουν πολιτική δραστηριότητα».
Αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο πώς γίνεται ένας λογικός άνθρωπος να έχει μία πιστωτική κάρτα ή ένα smartphone και παρόλα αυτά να θέλει να μην πάρει τις νέες ταυτότητες.
Ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε σε ένα “παγωμένο” εδώ και χρόνια θέμα, που αφορά τον «Προσωπικό Αριθμό», που θα είναι ένας και μοναδικός για κάθε Έλληνα πολίτη!
Μάλιστα σύμφωνα με τον Υφυπουργό αυτός ο Αριθμός θα ενταχθεί στις νέες ταυτότητες.
Τι δήλωσε αναλυτικά:
«Υπάρχουν πολλά που προετοιμάζουμε. Κάποια θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ. Μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση είναι ο Προσωπικός Αριθμός. Είναι κάτι που έχει νομοθετηθεί την προηγούμενη τετραετία, να έχει δηλαδή ο πολίτης έναν και μόνο αριθμό στις συναλλαγές του με το κράτος. ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ! Για να μπορεί να μπει και στις νέες ταυτότητες».
«Α ώστε εσείς μας το κάνετε το φακέλωμα και μας βάζετε τσιπάκι;;», ρώτησαν γελώντας οι δημοσιογράφοι, με τον ίδιο να απαντάει:
«Δεν υπάρχει κανένα τσιπάκι γεωεντοπισμού και μικροφώνου. Είναι τεχνικά αδύνατον».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέες απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης: “Το Ιράν θα κλείσει τελείως τα Στενά του Ορμούζ αν…”
- 25η Μαρτίου: Η Γαλανόλευκη στην επιφάνεια της θάλασσας του Πειραιά για την Εθνική Επέτειο – ΦΩΤΟ
- Ισραήλ: Ο στρατός εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
- Πανελλαδική 24ωρη απεργία αύριο, Δευτέρα, τα ταξί
- Θεσσαλονίκη:«Χειρόφρενο» αύριο και για 24 ώρες τα ταξί στην πόλη – Κάθοδος στην Αθήνα για τη διαμαρτυρία
- Μυτιλήνη: Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων για τα κρούσματα αφθώδους πυρετού
- ΕΕ: Η Κάγια Κάλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο
- Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα το ΚΥΣΕΑ
- Ν. Δένδιας από το Μεσολόγγι: Αποτίουμε φόρο τιμής για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- «Εξοικονομώ»: 50 % περισσότερα νοικοκυριά στα προγράμματα αναβάθμισης – αλλαγής συσκευών









