Κυνηγάνε τον Έλον Μασκ για να μην πάρει το Twitter

Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να έχει ξεκινήσει έρευνα για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Έλον Μασκ σχετικά με την πρόσφατη αγορά του Twitter, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά την καθυστερημένη υποβολή από τον κ. Μασκ μιας δημόσιας φόρμας που πρέπει να υποβάλουν οι επενδυτές όταν αγοράζουν περισσότερο από το 5% των μετοχών μιας εταιρείας”, ανέφερε η Wall Street Journal . «Η αποκάλυψη λειτουργεί ως πρώιμο σημάδι για τους μετόχους και τις εταιρείες ότι ένας σημαντικός επενδυτής θα μπορούσε να επιδιώξει να ελέγξει ή να επηρεάσει μια εταιρεία».

Η έκθεση ανέφερε ότι η κατάθεση του Μασκ στις 4 Απριλίου καθυστέρησε τουλάχιστον 10 ημέρες, μια κίνηση που πιστεύεται ότι του εξοικονόμησε περισσότερα από 140 εκατομμύρια δολάρια επειδή οι τιμές των μετοχών θα μπορούσαν να ήταν υψηλότερες αν το κοινό γνώριζε για την ιδιοκτησία του στο 5% της εταιρείας.

«Η υπόθεση είναι εύκολη. Είναι απλό», είπε ο Daniel Taylor, καθηγητής λογιστικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. «Αλλά το αν θα επιλέξουν αυτή την μάχη με τον Έλον είναι ένα άλλο ερώτημα».

Η έκθεση σημείωσε ότι μια αγωγή εναντίον του Μασκ από την SEC πιθανότατα δεν θα τον εμπόδιζε από το να αναλάβει το Twitter, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε ομόφωνα την εξαγορά από τον Musk και η SEC ενδέχεται να μην έχει την εξουσία να το κάνει. Η αγορά του Twitter από τον Μασκ φέρεται να εξετάζεται επίσης από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC).

Ο Μασκ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα ακυρώσει τη μόνιμη απαγόρευση του Twitter στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εάν και όταν οριστικοποιηθεί η πώληση.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί