Κτηνοτροφία ώρα μηδέν: Άσχημες οι εξελίξεις στην Ευρώπη

Τι μεταδίδεται αυτή την φορά από την Γερμανία…

Στην Γερμανία η ζήτηση από τους αγρότες για χρηματοδότηση σε σχέση με σταθερές κατασκευές παραγωγικών μονάδων μειώθηκε κατά περισσότερο από το ένα τρίτο από πέρυσι. Συγκεκριμένα, μόλις 533,7 εκατ. ευρώ αιτήθηκαν χρηματοδότηση για καταφύγια ζώων. Από αυτά, τα 39,5 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν για την κατασκευή χοιροτροφείων. Μόλις ένα χρόνο νωρίτερα, το 2021, είχαν εισρεύσει δέκα φορές περισσότερα κεφάλαια στην χοιροτροφία, στα 415,9 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό δείχνει την συνεχώς αυξανόμενη αβεβαιότητα των Γερμανών αγροτών όσον αφορά την κτηνοτροφική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία στρέφεται εναντίον τους και εκ των πραγμάτων τους αφανίζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδικού περιοδικού Agrarheute την Τρίτη, λόγω της μείωσης των αιτήσεων για σταθερές επιδοτήσεις κατασκευών από την πιστωτική τράπεζα, η επιχείρηση επιδοτήσεων έχει καταρρεύσει συνολικά κατά 17,5% στα 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το περιοδικό, η εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Αγροτικής Τράπεζας «Landwirtschaftliche Rentenbank», Νίκολα Στάινμποκ, επεσήμανε την αβεβαιότητα μεταξύ των αγροτών στην συνέντευξη Τύπου για τον ισολογισμό της τράπεζας.

Ως αποτέλεσμα, η Στάινμπεκ τάχθηκε μεν υπέρ της παράτασης των λεγόμενων επιχορηγήσεων «δισεκατομμυρίων αγροτών» αλλά στα πρότυπα της πράσινης Ατζέντας 2030, η οποία περιορίζει το επάγγελμα. 

Επομένως, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τους αγρότες της Γερμανίας, της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης. Σε λίγο, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, το αγροτικό επάγγελμα ενδεχομένως θα είναι πλήρως ελεγχόμενο και οι πολυεθνικές θα αναλάβουν, όπως επιδιώκουν, την ανάληψη της παραγωγής.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί