Κρεμλίνο: «Δε συνιστά κανένα πρόβλημα ο διαχωρισμός του λαού σε εμβολιασμένους και μη»

Έχουν αρχίσει δειλά-δειλά οι πρώτες συζητήσεις περί υποχρεωτικότητας και στη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο απέδωσε σήμερα την νέα έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στον απόλυτο μηδενισμό μεταξύ του πληθυσμού, στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και στις μεταλλάξεις του ιού, καθώς η Μόσχα κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων μολύνσεων.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού προφανώς δεν υπήρξε όσο αποτελεσματική αναμενόταν και είπε ότι ο Πούτιν παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

“Ο επικεφαλής του κράτους λαμβάνει ενημέρωση από το κυβερνητικό κέντρο διαχείρισης της πανδημίας και από τις τοπικές αρχές καθημερινώς, επομένως παρακολουθεί στενά την κατάσταση, αυτό είναι το σημαντικότερο τώρα”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν συνιστά πρόβλημα ο διαχωρισμός του λαού σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους, καθώς “το χειρότερο πράγμα είναι ο διαχωρισμός μεταξύ εκείνων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και εκείνων που δεν νοσηλεύονται”.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 17.262 το προηγούμενο 24ωρο, ο μεγαλύτερος αριθμός από την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, εν μέσω φόβων για τρίτο κύμα της πανδημίας.

Εξάλλου στη Μόσχα καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ 9.056 νέων μολύνσεων covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στη ρωσική πρωτεύουσα από την αρχή της πανδημίας. Όπως τόνισαν οι αρχές, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει τριπλασιαστεί στη ρωσική πρωτεύουσα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα στη Ρωσία ακόμη 453 ασθενείς υπέκυψαν στην covid-19 – ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 18 Μαρτίου–, εκ των οποίων οι 78 στη Μόσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής κυβέρνησης.

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί επισήμως 5.281.309 κρούσματα και 128.445 θάνατοι. Ωστόσο η στατιστική υπηρεσία της χώρας, που διατηρεί ξεχωριστά αρχεία, επισήμανε ότι στη Ρωσία καταγράφηκαν περίπου 270.000 θάνατοι από covid-19 από τον Απρίλιο του 2020 ως τον Απρίλιο του 2021.

Καθώς παρατηρείται άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού, οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι θα παρατείνουν μέχρι τις 29 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας.

(φωτο: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί