Κραχ προ των πυλών! Ο ιός καταστρέφει τουρισμό και επιχειρήσεις και φέρνει ΧΑΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα...

«Βουτιά» σε χαμηλό 20 ετών κάνει η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, καθώς λόγω του lockdown η ζήτηση για καύσιμα έχει «βουλιάξει», με αποτέλεσμα οι χώρες πλέον να δυσκολεύονται να βρουν πού θα αποθηκεύσουν την υπερβάλλουσα παραγωγή τους.

Οι πρόσφατες αποφάσεις των πετρελαιοπαραγωγών μελών του ΟΠΕΚ και άλλων χωρών μεταξύ των οποίων η Ρωσία (ΟΠΕΚ+) για μείωση της προσφοράς, δείχνουν να μην επαρκούν για να ανακόψουν την κατρακύλα των τιμών.

Όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν παγκόσμια κατάρρευση, την οποία προκαλεί ο κορωνοϊός.

Στην Ελλάδα, σε 205.984 (το 14,6% του συνόλου) ανέρχονται οι επιχειρήσεις στην χώρα, που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19. Απασχολούν τουλάχιστον 1.063.098 εργαζόμενους (το 25,4% του συνόλου).

Ο τζίρος των επιχειρήσεων αυτών που τηρούν διπλογραφικά στοιχεία ήταν 1,02 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο εφέτος, με αξία εξαγωγών (εκείνων με εξαγωγική δραστηριότητα) ύψους 32,5 εκατ. ευρώ.

Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο τα έξοδα εξακολουθούν να «τρέχουν».

Οι επιχειρηματίες ζητούν για την επόμενη μέρα  βοήθεια από το Κράτος για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν μετά το Lockdown:

  • Μείωση ΦΠΑ
  • Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών
  • Κεφάλαιο επενακίννησης

«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις και για τον τουρισμό!

Η Ελλάδα είναι η χώρα με τα λιγότερα κρούσματα, ωστόσο πρέπει να γνωστοποιηθεί άμεσα τι μέλλει γενέσθαι με τον τουρισμό φέτος!

Ειδικοί συμβουλεύουν την κυβέρνηση να πιέσει τις εξελίξεις και να είναι έτοιμη, με πρώτη κίνηση ένα σχέδιο, σχετικά με το τι πρωτόκολλα μετακίνησης θα χρειάζονται οι ταξιδιώτες: τις προϋποθέσεις, δηλαδή, προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν τουρίστες στην Ελλάδα.

Ήδη η Αυστρία σκέφτεται να ανοίξει ξενοδοχεία και εστιατόρια:

 Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και η χώρα μας πρέπει να ανοίξει επιτέλους την οικονομία της κόντρα σε προβλέψεις ανθρώπων που είτε δεν γνωρίζουν είτε δεν θέλουν να πάνε καλύτερα τα πράγματα.

Μόνο έτσι εξηγούνται οι δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λαιεν, την στιγμή που οι εκτιμήσεις για το παγκόσμιο τουριστικό προϊόν κάνουν λόγο για συντριπτικές απώλειες που δυνητικά μπορεί να φτάσουν και τα 450 δις δολάρια  δημιουργώντας στρατιές ανέργων έως και 10,2 εκατομμύρια μόνο στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λαιεν συνέστησε στους Ευρωπαίους πολίτες να μην κλείσουν ακόμη τις θερινές διακοπές τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Συμβουλεύω να περιμένει κανείς για τέτοια σχέδια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κυρία φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στην «Bild am Sonntag».

Αν συνεχιστεί αυτό το «πανηγύρι», δυστυχώς σύντομα θα οδηγηθούμε σε παγκόσμιο κραχ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί