Στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 βρέθηκε καλεσμένος ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, παίρνοντας θέση για ζητήματα της επικαιρότητας.
Μιλώντας για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας «εφόσον κριθεί, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, ότι ορισμένες κρίσιμες υπηρεσίες ή υποδομές που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, επιβάλλουν τον εμβολιασμό όσων βρίσκονται εκεί.
Έγινε ένα πρώτο βήμα που αφορούσε την ΕΜΑΚ», δήλωσε ακόμη και επιχειρηματολόγησε ότι δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύσει την πληρότητα της συμμετοχής στην εν λόγω μονάδα. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα γενικά δεδομένα εν ευθέτω χρόνω.
Στο ερώτημα αν θα μπορούσε να αποτελεί ο εμβολιασμός όρο για την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών, ο υπουργός διατύπωσε την προσωπική του κρίση, ότι το θεωρεί εύλογο από τη στιγμή που προσλαμβάνεται κάποιος με μια μόνιμη σχέση στο ελληνικό Δημόσιο σε μια δομή απολύτως κρίσιμη».
Σε κάθε περίπτωση όμως, διευκρίνισε αμέσως μετά, θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα από τον Σεπτέμβριο τόσο για το υφιστάμενο όσο και για το νέο προσωπικό.
Στην ερώτηση, τέλος, αν μια επιχείρηση θα μπορούσε να θέσει ως προαπαιτούμενο για τους πελάτες της να είναι εμβολιασμένοι, ο Γ. Γεραπετρίτης εξήγησε πως δεν υφίσταται κανένα θέμα συνταγματικότητας εάν μια ιδιωτική επιχείρηση επιλέξει να διασφαλίσει την υγιεινή, είναι όμως άλλο να το επιλέξει η ίδια κι άλλο να της επιβληθεί έξωθεν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λεωφορείο μπορεί να μετατραπεί σε τρένο υψηλής ταχύτητας σε 15 δευτερόλεπτα! vid
- Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση κλοπών – Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δώδεκα ατόμων
- Ανοιχτά σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Το εορταστικό ωράριο μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Ελληνίδα πήγε στο Χονγκ Κονγκ και αντί για 21 τεμάχια…ήρθαν 21 μερίδες! vid
- Λος Άντζελες: Εκδήλωση για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και παρουσίαση του «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου»
- Πρώην συνεργάτες του Ομπάμα και του Μπάιντεν δεν αφήνουν τον Τραμπ να επιλύσει το ουκρανικό ζήτημα
- Θεσσαλονίκη: Έκτακτες διακοπές νερού σε Συκιές και τέσσερις περιοχές στα ανατολικά
- «Λέω να κοιμηθώ», λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν τον ρώτησαν για την Πρωτοχρονιά, vid
- Πρόταση για ρεβεγιόν με τη Mariah Carey και πολλά άλλα…στο βίντεο του Χάρη Δούκα, vid
- Επιστράτευση: Άγριο κυνηγητό στους δρόμους των ουκρανικών πόλεων, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ









