Κομισιόν: «Καμία επισιτιστική κρίση! Ανεύθυνοι όσοι τα λένε αυτά! Απλά υπάρχουν κάποια…προβλήματα»

Φλομώνουν στο ψέμα τους Ευρωπαίους και αυτοκτονούν ομαδικώς με τις κυρώσεις.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις φήμες για ζήτημα επιτιστικής ασφάλειας στην ΕΕ.

«Είναι κάποιοι που προσποιούνται ότι έχουμε κίνδυνο έλλειψης τροφίμων στην ΕΕ, κάτι που δεν συμβαίνει», είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη 28 Απριλίου, προσθέτοντας ότι φοβίζουν τους ανθρώπους αυτές οι φήμες.

«Το να πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν προβλήματα επισιτιστικής ασφάλειας στην Ευρώπη είναι ανεύθυνο και τόσο απίστευτα ανέντιμο», είπε ο Τίμερμανς.

Ο Ολλανδός πολιτικός κατηγόρησε τους επικριτές ότι χρησιμοποίησαν τον πόλεμο ως «πρόσχημα» για να εκτροχιάσουν τις φιλοδοξίες της ΕΕ για την πράσινη γεωργία.

Ο Τίμερμανς αναγνώρισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε προκαλέσει προβλήματα στις αγορές σιταριού και καλαμποκιού, ωστόσο πρόσθεσε πως «οι πολίτες μας ανησυχούν ήδη τρομερά για τόσα πολλά πράγματα. Ας μην προσθέτουμε στις αγωνίες τους ψεύτικα προβλήματα που σκοπό έχουν να διασφαλίζουν μια θέση σε συγκερκιμένους οικονομικούς τομείς».


Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε ότι υπήρχε πολύ καλή σοδειά σιταριού και καλαμποκιού το χειμώνα, και φαίνεται πως εξίσου καλή θα είναι και η καλοκαιρινή σοδειά.

«Αν δεν καταλαβαίνουμε ότι “από το αγρόκτημα στο πιάτο” είναι μια προσπάθεια να σωθεί η γεωργία και όχι να τιμωρηθεί, υπό το φως των καταστροφικών επιπτώσεων της απώλειας βιοποικιλότητας και της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως, είμαστε πραγματικά σε λάθος κατεύθυνση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και κάλεσε τους ευρωβουλευτές στην επιτροπή περιβάλλοντος να ενεργήσουν ως σύμμαχοι για να κρατήσουν τη στρατηγική ζωντανή.

(φωτο:pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί