Κομισιόν: «Η ιδέα του Ευρωστρατού έχει τεθεί επί τάπητος, αλλά…»

Ευρωστρατός ισούται με πολυεθνικό όργανο τάξης της χούντας.

Ένας ευρωπαϊκός στρατός δεν είναι προς το παρόν στην ατζέντα, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Ναμπίλα Μασράλι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι δυνατή η δημιουργία του και πότε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η κ. Μασράλι σημείωσε ότι «η ιδέα του ευρωστρατού έχει τεθεί» και επισήμανε ότι τα μέλη της ΕΕ χρειάζεται να συνεργαστούν πιο στενά για μία ισχυρή, πιο ολοκληρωμένη, αποτελεσματική ευρωπαϊκή άμυνα. Η Εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι ο στόχος προς το παρόν είναι η εναντικοποίηση της δουλειάς που γίνεται με τα κράτη μέλη «για την ασφάλειά μας και την ασφάλεια των εταίρων μας».

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ υπογράμμισε ότι «η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν έκανε ξεκάθαρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για την «Κατάσταση της Ένωσης» τις απόψεις της για το ζήτημα της ευρωπαϊκής άμυνας και κάλεσε για πρόοδο σχετικά με την ευρωπαϊκή αμυντική ένωση».

Επίσης, ο κ. Μαμέρ προσέθεσε ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι σχετικά με ομάδες μάχης και τις αρχικές δυνάμεις, αλλά «υπάρχουν βαθύτερα ερωτήματα που πρέπει να συζητηθούν για να υπάρξει πρόοδος όσον αφορά την άμυνα σε επίπεδο ΕΕ. Δεν εναπόκειται σε εμάς να μπούμε σε σενάρια πέρα από αυτά που είπε η Πρόεδρος κατά την ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί