• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κλείνουν σύνορα στην Ευρώπη για τον κορονοϊό – Σε καραντίνα περιοχές δίπλα στην Ελλάδα

Κλείνουν σύνορα στην Ευρώπη για τον κορονοϊό – Σε καραντίνα περιοχές δίπλα στην Ελλάδα

Παγκόσμιος πανικός…

Δεκάδες νέες περιπτώσεις κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν σε Νότια Κορέα, Ιταλία και Ιράν, ενώ φέρεται να αυξάνεται ο αριθμός και των ασθενών στην Κίνα.

Χώρες κλείνουν τα σύνορά τους, ενώ περιοχές με χιλιάδες κατοίκους, μπαίνουν σε καραντίνα.

Έχουν επιβεβαιωθεί, όπως μεταδίδεται, 78.000 περιστατικά του Covid-19! Ειδικοί λένε ότι η κατάσταση σύντομα θα φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο.

Σε 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή Lombardy και η μία στο γειτονικό Veneto, 50.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ, με την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό. Τρείς είναι οι νεκροί!

Στο Ιράν έκλεισαν σχολεία και πανεπιστήμια σε 14 επαρχίες ως «προληπτικό μέτρο».

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in ανακοίνωσε ότι αναφέρθηκαν άλλες 161 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και δύο ακόμα θάνατοι, ανεβάζοντας στους 763 τους ασθενείς και στους επτά εκείνουν που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Στην Κίνα, τη χώρα που ξέσπασε η επιδημία, ανακοινώθηκαν άλλοι 150 θάνατοι.

Ο Paul Hunter, καθηγητής της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας επανέλαβε ότι ο χρόνος για την αναχαίτιση της ασθένειας τελείωσε και η πανδημία μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου.

 Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, με ταξιδιωτική του οδηγία, συμβουλεύει τους Γερμανούς οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία να απευθυνθούν στις κατά τόπους ιταλικές διπλωματικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνθήκες εισόδου και παραμονής στην χώρα.

Ο παγκόσμιος πανικός που προωθείται με τον κορονοϊό δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε παγκόσμια μέτρα για όλες τις χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΦΩΤΟ eurokinissi