Σε ένα νέο πιο εκτεταμένο βίντεο από τους G20, το οποίο εξασφάλισε το el.gr, ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, ανακοίνωσε πως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (της Μεγάλης Επανεκκίνησης) θα αλλάξει τα πάντα – συμπεριλαμβανομένου του ποιοι είμαστε.
Δήλωσε ο Σβαμπ, τον οποίο κανένας δεν έχει εκλέξει και απλά υπαγορεύει τι μέλλει γενέσθαι:
«Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε, -εταιρείες, φυσικά κυβερνήσεις και η κοινωνία πολιτών, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα ζητήματα του κόσμου μας.
Επιτρέψτε μου να κάνω μόνο τέσσερις παρατηρήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την δημιουργία ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας.
Αρχικά, αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι, μια βαθιά συστημική και διαρθρωτική αναδιάρθρωση του κόσμου μας. Και αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο, καθώς ο κόσμος θα μοιάζει διαφορετικός μετά.
Εάν αναδιαρθρώσετε μια οικονομία, το αποτέλεσμα είναι η μείωση του εισοδήματος, -του διαθέσιμου εισοδήματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες κοινωνικές εντάσεις που βλέπουμε στον κόσμο μας να αναπτύσσονται.
Η μετάβαση μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, όχι μόνο εφαρμόζοντας την διαχείριση κρίσεων, όχι απλώς αντιδρώντας, αλλά χτίζοντας το μέλλον με ένα σκοπό.
Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον μεταβατικό χρόνο με μια σαφή ιδέα για το τι θέλουμε να πετύχουμε, πώς θέλουμε να βγούμε από αυτόν τον μεταβατικό χρόνο. Θέλουμε να βγούμε πιο βιώσιμοι, πιο ανθεκτικοί.
Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι ολόκληρο το εύρος τεχνολογιών, που αλληλεπιδρούν και που θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο παραγωγής, του τρόπου με τον οποίο καταναλώνουμε και πως επικοινωνούμε.
Η τεχνολογία θα αλλάξει εντελώς, αυτό που κάνουμε στην παρούσα χρονική στιγμή. Και όχι μόνο το τι κάνουμε, εν μέσω τόσων πολλών αλλαγών αλλά θα αλλάξει και θα έχει αντίκτυπο, ακόμα και στο ποιοι είμαστε (σ.σ. μέσω εμφυτευμάτων;;;)».
Δείτε το βίντεο:
intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δούκας: «Το Final-4 της Αθήνας το 2026 θα είναι το πιο πετυχήμενο των τελευταίων ετών»
- ΥΠΕΞ: Η επίθεση στη Ντόχα αποτελεί παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας του Κατάρ
- Κρεμλίνο: «Ουδέν σχόλιο για τα drones πάνω από την Πολωνία»
- Ξέσπασμα Όρμπαν μετά την ομιλία της Φον ντερ Λάιεν: «Οι λαοί της Ευρώπης σας βαρέθηκαν»
- Άδ. Γεωργιάδης: «Το φακελάκι δεν έχει θέση στο ΕΣΥ»
- Πολωνία: Επτά drones, τμήματα ενός πυραύλου έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών
- Βουλή-Ν. Κακλαμάνης: Η Μακεδονία καθόρισε τη μοίρα του έθνους και του κράτους μας σε πολλά επίπεδα
- Για “κακό μήνυμα” έκανε λόγο το Ισραήλ μετά την πρόταση της Φον ντερ Λάιεν να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ
- Οι Έλληνες «ψηφίζουν» κοντινά νησιά, κάνουν πιο σύντομα ταξίδια και κλείνουν εισιτήρια την τελευταία στιγμή
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 55χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Είχε στην κατοχή του χιλιάδες χάπια Ecstasy
Κύρια Θέματα

















