Κι όμως το έφεραν και αυτό… “Πράσινα” φέρετρα, “οικολογικές” κηδείες και “κομποστοποίηση” ανθρώπων

Οι εναλλακτικές αυτές "μέθοδοι" προωθούνται με το επιχείρημα ότι έχουν περιβαλλοντικά οφέλη.

Με το όνομα «Loop Living Cocoon», η μυκητιακή σαρκοφάγος είναι φτιαγμένη από μυκήλιο, τμήμα της δομής των μανιταριών που μοιάζει με νήμα, σύμφωνα με την εταιρεία Loop Biotech. Η εταιρεία καλλιεργεί τα φέρετρα, που μοιάζουν με κουκούλια μεταξοσκώληκα σε ανθρώπινο μέγεθος, σε μόλις επτά ημέρες στο εργοστάσιό της.

Ανάλογα με τις συνθήκες, ένα κανονικό ξύλινο φέρετρο διαρκεί για δεκαετίες, το φέρετρο όμως με τα μανιτάρια θα βιοδιασπαστεί σε 45 ημέρες. Το φέρετρο συνοδεύεται από ένα κρεβάτι από βρύα ή με ένα βιώσιμο λινό σάβανο. 

Πράσινη Κηδεία

Η εταιρεία πουλάει επίσης μια ακόμη φθηνότερη εναλλακτική, μια τεφροδόχο μανιταριού για να αποθηκεύσει αποτεφρωμένη στάχτη, την οποία η εταιρεία λέει ότι μπορείτε να την εκθέσετε στο σπίτι σας ή να την θάψετε στο έδαφος με ένα φυτό στο καπάκι της τεφροδόχου.

Ο ιδρυτής της εταιρίας είπε στο Associated Press: «Αντί να πούμε: «πεθαίνουμε, καταλήγουμε στο χώμα και αυτό είναι», τώρα υπάρχει μια νέα ιστορία: μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη ζωή μετά το θάνατο και μπορείτε να συνεχίσετε να ευδοκιμείτε ως νέο φυτό ή δέντρο» . «Φέρνει μια νέα αφήγηση στην οποία μπορούμε να γίνουμε μέρος κάτι μεγαλύτερο από εμάς».

Κομποστοποίηση και υγροποίηση υπολειμμάτων νεκρών για οικολογικά ορθές εναλλακτικές κηδείες

Στην πραγματικότητα, τα φέρετρα με μανιτάρια μπορεί να μην είναι καν αρκετά σκληροπυρηνικά για τους υποστηρικτές της ανθρώπινης κομποστοποίησης, η οποία έχει νομιμοποιηθεί σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, ή ακόμα και της υγροποίηση των υπολειμμάτων νεκρών… Οι “μέθοδοι” προωθούνται με το επιχείρημα ότι έχουν περιβαλλοντικά οφέλη.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί