Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να επιδεινώσει τις συγκρούσεις στα εύθραυστα και εμπόλεμα κράτη με αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων και το κατά πολύ μειωμένο ΑΕΠ, αναφέρει σε σημερινή του έκθεση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεωρεί έναν κατάλογο χωρών που καταγράφονται ως “εύθραυστα κράτη που πλήττονται από πόλεμο”.
Σήμερα ο αριθμός τους ανέρχεται σε 39, εκ των οποίων τα 21 βρίσκονται στην Αφρική. Η σημερινή έκθεση καλύπτει και τις 61 χώρες, που βρίσκονται στην λίστα αυτή από το 2006.
Η έκθεση διαπιστώνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν προκαλεί συγκρούσεις, αλλά επιδεινώνει τις υπάρχουσες ταραχές και άλλες υποκείμενες παθογένειες, όπως η πείνα και η φτώχεια.
Οι θάνατοι από συγκρούσεις ως ποσοστό του πληθυσμού θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά σχεδόν 10% στις εύθραυστες χώρες μέχρι το 2060, σύμφωνα με το ΔΝΤ που επισημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί επιπλέον να εξωθήσει άλλα 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε εύθραυστα κράτη στην πείνα μέχρι το 2060.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χριστούγεννα στους… -56 βαθμούς! Μόνο στη Ρωσία αυτά, vid
- Η Κάι Τραμπ δείχνει βίντεο από τα παρασκήνια του χριστουγεννιάτικου πάρτι στον Λευκό Οίκο
- Αυτές είναι οι εικόνες από τη χριστουγεννιάτικη Μελιτόπολη των Ρώσων, vid
- Tι δεν παραγγέλνουν ποτέ όταν τρώνε έξω σε εστιατόρια οι ειδικοί τροφίμων
- Ταινίες Πρώτης Προβολής: Κλασικός Τζάρμους, έκπληξη από τη Βραζιλία και Καποδίστριας
- Τα «καρφιά» Ερντογάν για Αιγαίο και Κύπρο και τα μηνύματα σε Ελλάδα και Ισραήλ
- Μάχη στα σύνορα Τατζικιστάν-Αφγανιστάν! Υπάρχουν νεκροί
- Αθήνα: Πότε ήταν τα πιο ψυχρά και τα πιο θερμά Χριστούγεννα από το 1900 μέχρι σήμερα
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χριστουγεννιάτικα το Λος Άντζελες
- Έκκληση για… ειρήνη θα κάνει ανήμερα των Χριστουγέννων ο Πάπας









