• Αρχική
  • Άρθρα
  • “Καυγάς” μεταξύ Facebook και Twitter για την ελευθερία της έκφρασης μετά τις απειλές Τραμπ

“Καυγάς” μεταξύ Facebook και Twitter για την ελευθερία της έκφρασης μετά τις απειλές Τραμπ

“Καυγάς” μεταξύ Facebook και Twitter ξέσπασε μετά τις απειλές Τραμπ προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή συνέντευξη του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεγκ.

Σε συνέντευξή του στο Fox News ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεγκ δήλωσε ότι η λογοκρισία δεν αποτελεί “σωστή αντίδραση” για μια κυβέρνηση, ωστόσο ανέφερε ότι το Facebook και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να αποφεύγουν την αστυνόμευση περιεχομένου στις πλατφόρμες τους.

“Έχουμε μια διαφορετική πολιτική με το Twitter σχετικά με αυτό”, είπε ο Ζάκερμπεγκ. “Απλώς πιστεύω ακράδαντα ότι το Facebook δεν πρέπει να είναι ο κριτής της αλήθειας για όλα όσα λένε οι άνθρωποι στο διαδίκτυο. Σε γενικές γραμμές, οι ιδιωτικές εταιρείες πιθανώς -ειδικά αυτές οι εταιρείες πλατφόρμας- δεν πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν αυτό. “

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey απάντησε στα σχόλια του Ζάκερμπεγκ σε ένα tweet του.

“Fact check: υπάρχει κάποιος που τελικά είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές μας ως εταιρεία και αυτός είμαι εγώ. Αφήστε τους υπαλλήλους μας έξω από αυτό. Θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε λανθασμένες ή αμφισβητούμενες πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές παγκοσμίως. Και θα παραδεχτούμε τα λάθη που κάνουμε. Αυτό δεν μας κάνει “διαιτητή της αλήθειας”. Σκοπός μας είναι να συνδέουμε τα σημεία των αντικρουόμενων δηλώσεων και να δείξουμε τις πληροφορίες που είναι υπό αμφισβήτηση, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κρίνουν από μόνοι τους. Η περισσότερη διαφάνεια από εμάς είναι κρίσιμη, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν ξεκάθαρα τον λόγο πίσω από τις ενέργειές μας”.

“Καυγάς” μεταξύ Facebook και Twitter για την ελευθερία της έκφρασης μετά τις απειλές Τραμπ
Ο Τραμπ απείλησε να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι”φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές”, ενώ οι υπεύθυνοι του ιστότοπου επεσήμαναν ως “παραπλανητικές” δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του.

Από την πλευρά της η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εκτίμησε ότι η Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος περιορίζει τις ενέργειες του Αμερικανού προέδρου.

thetoc / photo unsplash