Κάτι μεγάλο ετοιμάζουν πάλι; Προβλέψεις για 22.000 και 30.000 κρούσματα κορωνοϊού από ειδικούς

2022-06-28_094321.jpg

“Διαγωνισμός τρομοκρατίας” από τους ειδικούς.

Ακόμα μεγαλύτερη ως προς τα υψηλά της επίπεδα από αυτή του Γκίκα Μαγιορκίνη είναι η πρόβλεψη του καθηγητή Νίκου Τζανάκη για το πού θα κινηθούν σήμερα Τρίτη (28/06) τα κρούσματα κορωνοϊού με τον ίδιο να μιλά ακόμα και για 22.000 κρούσματα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτίμησε, μάλιστα, ότι στην κορύφωση του πανδημικού κύματος τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 30.000.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Νίκου Τζανάκη που μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, η πορεία της ανόδου των κρουσμάτων του κορωνοϊού θα συνεχιστεί για έναν μήνα συνολικά με την κορύφωσή του να αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

«Εάν ακολουθήσουμε το μοντέλο Πορτογαλίας που μας ‘’μοιάζει’’ πάρα πολύ και κοινωνικά και η εποχή και τουριστικά και μετρήσουμε σωστά τα κροτήματα, κάνουμε τα τεστ, πιθανότατα θα φτάσουμε στο ύψος που ήταν τουλάχιστον η μετάλλαξη Όμικρον 2 με 20.000 με 30,000 κρούσματα στις αιχμές» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης.

Κατά την εκτίμησή του, μάλιστα, η αύξηση αυτή των κρουσμάτων θα φέρει και σχετική πίεση στις απλές κλίνες των νοσοκομείων αλλά και άνοδο στον αριθμό των θανάτων με τον ίδιο να περιγράφει ότι «ήδη έχουν τετραπλασιαστεί οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 80 έχουν φτάσει 250».

Ο Νίκος Τζανάκης απηύθυνε, τέλος, έκκληση εάν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό να το δηλώνουν και να αποφεύγουν τις κοινωνικές εκδηλώσεις ακόμα και σε περίπτωση που έχουν συνάχι.

Από την άλλη ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, σε ανάρτησή του στο Facebook, προειδοποίησε για εκτίναξη των νέων διαγνώσεων σήμερα, προβλέποντας μάλιστα πως αυτά θα φτάσουν τις 20.000. Εξηγώντας μάλιστα το σκεπτικό σημείωσε πως:

  • Την Τρίτη 14 Ιουνίου είχαμε 9.109 διαγνώσεις για 48 ώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Δευτέρας του Αγ.Πνεύματος).
  • Την Τρίτη 21 Ιουνίου είχαμε 14.458 διαγνώσεις. Αύξηση μεγαλύτερη από 58% (λογικά παρατηρήθηκε πολύ μεγαλύτερη αύξηση, καθώς υπήρχαν μέσα και διαγνώσεις της Δευτέρας).
  • Εντός της τελευταίας εβδομάδας βλέπουμε σταθερά αύξηση περίπου 60%. Αν υποθέσουμε ότι ακόμα δεν έχουμε μπει σε επιβράδυνση της επιδημίας, τότε λογικά θα παρατηρήσουμε πάνω από 20.000 διαγνώσεις αύριο (σ.σ. σήμερα).

πληροφορίες newsbomb/ cnn/ photo intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί