Την εκτίμηση πως νομικά- συνταγματικά δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών εξέφρασε ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Δύο όρους έχουν θέσει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δικαστήρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Στρασβούργο σύμφωνα με τον ίδιο.
Όπως ανέλυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι όροι είναι πρώτον εάν υπάρχουν σοβαρές ιατρικές αντενδείξεις- δηλαδή εάν υπάρχει ένα σοβαρό υποκείμενο νόσημα, το οποίο και δεν θα επέτρεπε την χορήγησή του και δεύτερον εφόσον υπάρχουν αποδεδειγμένες με μακρόχρονες πρακτικές, φιλοσοφικές ή θρησκευτικές.
Και εξήγησε πως: «Δηλαδή έναν άνθρωπο ο οποίος επί πολλά χρόνια δεν δέχεται οποιαδήποτε επέμβαση στο σώμα του, θα τον σεβαστείς», συμπληρώνοντας πως κατά την εκτίμηση του αυτή ειδικά η στάση δεν θα πρέπει να αποτελεί απόρροια της τελευταίας στιγμής ή καπρίτσιο που προέκυψε εντελώς αμελέτητα και χωρίς κάποια βαθύτερη προσήλωση σε κάποια συγκεκριμένη πεποίθηση.
(ΦΩΤΟ:Intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)









