Κατάρρευση τραπεζών στις ΗΠΑ: Όποιος διάβαζε ΕΛ ήξερε πως έρχεται ΤΩΡΑ, vid

Τα αποκλειστικά ΒΙΝΤΕΟ του ΕΛ, τα οποία έπρεπε να παιχτούν στα δελτία ειδήσεων!!! Ωστόσο, η κρίση πρέπει να φαίνεται... ξαφνική!!!

Σε θολά νερά κινείται το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά την δίδυμη κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ. Οι μεγάλοι παίκτες – βλέπε JP Morgan – έχουν βγει σήμερα με «καθησυχαστικές» δηλώσεις ή διαρροές για το φόβο ενός domino effect στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ από το απόγευμα της Κυριακής ανακοίνωσαν την ασφάλεια του συνόλου των καταθέσεων και στις δυο τράπεζες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την ζημιά και το bank run. Ωστόσο οι αγορές στην Ευρώπη «ματώνουν» και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει με ασφάλεια το μέλλον σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας.

Τι ακριβώς θα συμβεί;;;

Όποιος διαβάζει ΕΛ, ξέρει, καθώς στις 6/1/2023 είχαν παρατεθεί αποκλειστικά βίντεο με συζήτηση τραπεζιτών στις ΗΠΑ, οι οποίοι ΗΞΕΡΑΝ πως έρχεται κατάρρευση!!!

ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων (Η FDIC είναι μια κρατική εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών που παρέχει ασφάλιση καταθέσεων σε καταθέτες σε αμερικανικές εμπορικές τράπεζες και ταμιευτήρια) συζήτησαν πρόσφατα πώς να αντιμετωπίσουν την επόμενη επικείμενη κατάρρευση της αγοράς και να αποκρύψουν ανησυχητικά δεδομένα από τους καταθέτες για να αποτρέψουν τις μαζικές τραπεζικές αναλήψεις, δείχνει βίντεο από μια συνάντηση, την οποία θα δείτε αποκλειστικά στο ΕΛ.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Συστημικής Εξυγίανσης (SRAC) του FDIC πραγματοποίησε συνάντηση τον περασμένο Νοέμβριο για να συζητήσει πώς θα συμβεί το επόμενο κραχ της αγοράς και ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί ότι δεν θα προσπαθήσουν όλοι να τραβήξουν τα χρήματά τους από το χρηματοπιστωτικό σύστημα ταυτόχρονα.

«Πρέπει να σκεφτείτε τις ακούσιες συνέπειες της ανάληψης ενός κοινού που έχει περισσότερη πίστη και εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα από ό,τι ίσως οι άνθρωποι σε αυτό το δωμάτιο», σημείωσε ένα μέλος του FDIC.

ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

«Θέλουμε να έχουν την πλήρη πίστη και εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. Ξέρουν ότι υπάρχει ασφάλεια FDIC. Ξέρουν τι λειτουργεί. Βάζουν τα χρήματά τους, θα βγάλουν τα χρήματά τους».

Υποστήριξε ότι αν και τα θεσμικά όργανα θα είναι σύντομα σε θέση να καταλάβουν τις τρομερές συνέπειες των όσων συζητούνται στην συνάντηση, το ευρύ κοινό δεν θα έπρεπε, γιατί αυτό θα οδηγούσε σε «ανεπιθύμητες συνέπειες».

Σε μια κατάλληλη περιγραφή της τραπεζικής κλασματικών αποθεματικών, ένα άλλο μέλος του SRAC θρηνούσε ότι παρόλο που τα ιδρύματα δεν θέλουν να δουν «τεράστια πορεία» στις καταθέσεις τους, πιθανότατα θα το κάνουν σύντομα, κάτι που θα επιφέρει την ανάγκη επιβολής bail-in (= επιχείρηση διάσωσης μιας χώρας που κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά, χρησιμοποιώντας εσωτερικούς πόρους).

«Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι μπορούν να εισέλθουν στην διάσωση, αλλά δεν θέλετε μια τεράστια φυγή στους θεσμούς. Ωστόσο, πρόκειται να υπάρξει», είπε.

Σε αντίθεση με τα προγράμματα διάσωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τρίτους όπως φορολογούμενους και κυβερνήσεις που διασώζουν αποτυχημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα bail-in είναι ένας μηχανισμός στον οποίο οι πιστωτές ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που αποτυγχάνει καλούνται να ακυρώσουν ορισμένα από τα χρέη του ως μέρος ενός σχεδίου για να το σώσουν από κατάρρευση.

Ένα μέλος του FDIC ισχυρίστηκε ότι αυτή η οικονομική «περίοδος ειρήνης» σύντομα θα «αναποδογυρίσει πιο γρήγορα από ό,τι είδαμε το 2008».

Εξαιτίας αυτού, είπε, είναι απαραίτητο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αξιοποιήσουν γρήγορα τον «κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» με επιμελημένα σημεία συζήτησης για την καταπολέμηση της… «παραπληροφόρησης (να καταπολεμηθεί δηλαδή όποιος αποκαλύψει το τι έρχεται)» και «να αποφύγουν οι φήμες να κυριαρχούν στο (δικό τους) αφήγημα».

Λάβετε υπόψη ότι το FDIC ασφαλίζει τραπεζικές καταθέσεις 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με περιουσιακά στοιχεία αξίας μόνο 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με άλλα λόγια, μόνο το 1,3% των συμμετοχών της είναι σε αποθεματικό.

Δεν μπορεί να ασφαλίσει τους πάντες, ειδικά σε μια κρίση που πολλοί άνθρωποι θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους ταυτόχρονα.

Ως εκ τούτου, οι ενορχηστρωμένες από την Federal Reserve διασώσεις –και συνεπώς μεγαλύτερος πληθωρισμός– είναι αναπόφευκτοι σε περίπτωση που συμβεί ένα κραχ της αγοράς.

Έρχονται άγριες μέρες…

photo freepik

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί