• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κανένας στην απ’ έξω – Και οι Τούρκοι υπακούν στην «νέα παγκόσμια τάξη» που ανακοινώθηκε

Κανένας στην απ’ έξω – Και οι Τούρκοι υπακούν στην «νέα παγκόσμια τάξη» που ανακοινώθηκε

Υποτάσσεται στην τεχνολογία ελέγχου και η γείτονα

Η Τουρκία θα παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα όσων διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν παραβιάζουν την καραντίνα, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές, παρουσιάζοντας το τελευταίο μέτρο για την ανάσχεση της μετάδοσης της νόσου, που κατέγραψε μέγιστη έξαρση τον περασμένο μήνα.

Η Τουρκία θα αρχίσει να εντοπίζει τους συγκεκριμένους πολίτες και θα τους αποστέλλει μήνυμα και θα τους καλεί όποτε εγκαταλείπουν το σπίτι τους, ανακοίνωσε η διεύθυνση επικοινωνίας της προεδρίας της χώρας.

Βέβαια ο Ερντογάν δεν χρειαζόταν τον κορωνοϊό για να προβεί σε τέτοιου είδους μέτρα, αλλά ούτως ή άλλως και η Τουρκία είναι αναγκασμένη να υπακούσει στην «νέα παγκόσμια τάξη» που ανακοίνωσε ο Κίσινγκερ και άλλοι με αφορμή τον κορωνοϊό.

Έτσι λοιπόν, προκειμένου να συνηθίζουν και οι Τούρκοι στον έλεγχο που θα ασκεί η τεχνολογία πάνω στους ανθρώπους, οι πολίτες της που νοσούν θα καλούνται να επιστρέψουν σπίτι τους κι η αστυνομία θα τιμωρεί όποιον εξακολουθεί να παραβαίνει τους κανόνες της καραντίνας, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η τουρκική νομοθεσία επιτρέπει τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συναίνεση του χρήστη σε περίπτωση “έκτακτου σκοπού”.

Η διεύθυνση επικοινωνίας διευκρίνισε πως η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι τα δεδομένα που θα συγκεντρώνει για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς.

Από την 11η Μαρτίου, οπότε καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία, τα κρούσματα έχουν ανέλθει στις 34.000 με 725 καταγεγραμμένους έως χθες θανάτους.

Όλο και περισσότερες χώρες έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να χρησιμοποιούν εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα και άλλα τεχνολογικά μέσα για να διαπιστώνουν οι αρχές εάν αυτοί τηρούν τους όρους της καραντίνας, με πολλές οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων να επικρίνουν τη νομιμότητα αυτών των μέτρων.

Το θέμα όμως είναι πως τα κινητά εντοπίζονται και χωρίς καμία εφαρμογή…

ΦΩΤΟ eurokinissi