Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη τύπου του, αναφέρθηκε στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και στην οικονομική και ενεργειακή προοπτική της Ιταλίας.
«Είναι σαφές ότι ο πόλεμος μείωσε τις προοπτικές ανάπτυξης. Υπάρχει η αρνητική επίπτωση της αύξησης της τιμής της ενέργειας, αλλά και η μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Θα κάνουμε, όμως, ό,τι χρειάζεται για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».
Δείχνοντας για ακόμη μία φορά πως οι κυρώσεις προς τον Πούτιν βλάπτουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ την ίδια την «πράσινη Ευρώπη», ο Ιταλός ηγέτης προειδοποίησε πως αν από αύριο κοβόταν εντελώς το φυσικό αέριο, η χώρα του θα είχε αποθέματα για τους επόμενους 6-7 μήνες.
Προαναγγέλοντας την ενεργειακή φτώχεια που έρχεται στην Ευρώπη, ο Ντράγκι προκλητικά δήλωσε τα παρακάτω:
«Αν η ΕΕ μας προτείνει εμπάργκο επί του ρωσικού φυσικού αερίου, είμαστε πρόθυμοι να την ακολουθήσουμε. Επιθυμούμε τα μέσα εκείνα που μπορούν να οδηγήσουν, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, στην ειρήνη.
Διερωτόμαστε αν μπορούμε να ανταλλάξουμε την τιμή του φυσικού αερίου, με την ειρήνη. “Προτιμούμε την ειρήνη ή να έχουμε αναμμένο κλιματιστικό;” Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας».
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης
- Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το 2025
- Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Β. Κικίλια για το ζήτημα της σχεδίασης του Εθνικού Πλοίου
- Στοματική υγεία: Πρόληψη, ενημέρωση και πολιτικές υγείας απέναντι στην υπερκατανάλωση ζάχαρης
- Τα πιο αλλόκοτα ζώα της φύσης: 10 παράξενες συμπεριφορές τους που δεν θα πιστεύετε
- Καθόλου τυχαία η επίσκεψη που θα γίνει στην Ουγγαρία – Η Δεξιά παίζει τα «ρέστα» της
- Λεπτά που έμοιαζαν με αιώνες! Μαθήτρια παγιδεύτηκε σε κομμάτι πάγου σε ποτάμι της Ρωσίας (BINTEO)
- Ανακαλύφθηκε ειρωνικό μήνυμα 2.000 ετών στα αρχαία Ελληνικά σε σφαίρα σφεντόνας (Photo)
- Οι Βρετανοί δίνουν τις βάσεις τους στις ΗΠΑ για να βομβαρδίζουν το Ιράν
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 24/3 και 25/3 στην Αθήνα για την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση









