Καλύπτουν τον πλανήτη σιγά-σιγά: Tesla – Επέκταση του ηλιακού πάρκου Gigafactory Nevada (ΦΩΤΟ)

Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι, η Tesla είχε αναπτύξει πάνελ ισχύος 3,2MW ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι παράγονται 24MW, αντί για τις αρχικά σχεδιαζόμενες 70MW.

Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η Tesla έχει επεκτείνει σημαντικά τον αριθμό των ηλιακών πάνελ που είναι τοποθετημένα στην οροφή εργοστασίου Gigafactory Nevada, φιλοδοξώντας να το καταστήσει το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει η εταιρεία το 2017, ο σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία ενός συστήματος στην οροφή του συμπλέγματος Gigafactory Nevada που θα παρήγαγε 70MW ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εργασίες εγκατάστασης των ηλιακών πάνελ ξεκίνησαν το 2018 και κάθε χρόνο έκτοτε επεκτείνονται σταδιακά.

Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι, η Tesla είχε αναπτύξει πάνελ ισχύος 3,2MW ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι παράγονται 24MW, αντί για τις αρχικά σχεδιαζόμενες 70MW. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία υποστηρίζει ότι και αυτή η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετή και σίγουρα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση σε οροφή κτιριακού συγκροτήματος.

Προφανώς υπάρχουν εγκαταστάσεις πολύ μεγαλύτερης ισχύος αλλά η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία επικεντρώνει στο γεγονός ότι η δική της υλοποίηση είναι η μεγαλύτερη τοποθετημένη σε οροφή.

Παράλληλα με τα ηλιακά πάνελ στην οροφή επεκτείνεται και το ίδιο το εργοστάσιο στο οποίο παράγονται μπαταρίες, συγκροτήματα κινητήρων και συγκροτήματα μετάδοσης κίνησης για τα οχήματα της Tesla. Τη διαχείριση του εργοστασίου Gigafactory Nevada για το κομμάτι των μπαταριών έχει η Panasonic, ενώ εκεί παράγονται επίσης και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας Powerpacks, Powerwalls και Megapacks της αμερικανικής εταιρείας.

ΟΤ/ photo tweet screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί