Καλό πράγμα η εξάρτησή μας στις μάσκες;;; Ρεσιτάλ ειδικών στα κανάλια – Τα ΒΙΝΤΕΟ όμως άλλα λένε

Έπεισαν σε χρόνο μηδέν δισεκατομμύρια ανθρώπους να τις δεχθούν ως κάτι φυσιολογικό.

Για την αποτελεσματικότητα, μεταξύ άλλων, των μασκών μίλησε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Αθανάσιος Σκουτέλης, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN.

Απαντώντας μάλιστα σε παρέμβαση της παρουσιάστριας πως πλέον θα της….κακοφανεί όταν αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ο ίδιος τόνισε πως αυτού του είδους η εξάρτηση είναι κάτι το πολύ καλό.

«Όντως είναι γεγονός και δεν είναι κακιά συνήθεια να μας μείνει σε μερικούς, ιδίως γιατί η έκθεση σε εξωτερικούς χώρους δεν σημαίνει ότι είμαστε μόνοι μας. Συνωστισμός υπάρχει και σε εξωτερικούς χώρους».

Σε άλλο σημείο ο ίδιος ειδικός εξήρε τον ρόλο των μασκών και σε ανοσολογικό επίπεδο:

«Για να πειστεί ο κόσμος για την αποτελεσματικότητα της μάσκας, μην ξεχνάμε ότι φέτος εξαφανίστηκαν και η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα και αυτά έγιναν ΜΟΝΟ χάριν της χρήσης της μάσκας»:

Δεν θα πρέπει ωστόσο να λησμονήσει κανείς τα παρακάτω βίντεο με τους ίδιους ειδικούς που σήμερα βγαίνουν στα κανάλια να μιλούν για το πόσο επιβλαβές είναι ο καθένας υγιής να φορά συνεχώς και με λάθος τρόπο τη μάσκα.

Θυμηθείτε τι έλεγε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στις αρχές ακόμα της πανδημίας, μόλις 1 χρόνο πριν:

«Ο τρόπος που φοράνε τη μάσκα οι απλοί άνθρωποι είναι σίγουρος τρόπος να κολλήσουν»:

Ακούστε τον σε άλλη συνέντευξη την ίδια περίοδο:

«Μπορεί να κάνουν και κακό οι μάσκες. Δεν θα μας προστατέψουν οι μάσκες από τον κορωνοϊό», διατυμπάνιζε στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020 ο Ηλίας Μόσιαλος:

(φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί