ΚΑΙ το Βέλγιο καταργεί τα ΚΟΡΩΝΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ! Εμείς θα πληρώνουμε 100άρια ακόμα κι αν βρέχει πυρηνικά!

Ακολουθώντας πολιτικές χωρών όπως η Μ. Βρετανία και το Ισραήλ.

Την κατάργηση του υγειονομικού πάσου και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας πιθανότατα από τις 7 Μαρτίου, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Βελγίου που αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο βελγικό Τύπο, το υγειονομικό πάσο (Covid Safe Ticket) και ο κωδικός QR δεν θα είναι πλέον απαραίτητοι για την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους (εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφους κτλ.). Η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι πιθανό να ανακοινώσει την κατάργηση του μέτρου αυτού από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου, καθώς επίσης και την κατάργηση της χρήσης μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Η χρήση της μάσκας αναμένεται να καταργηθεί και στα σχολεία, ενώ έχει ήδη καταργηθεί για τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Η μάσκα αναμένεται να καταργηθεί και στα εστιατόρια, ωστόσο είναι πιθανό ότι θα παραμείνει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το «βαρόμετρο κορονοϊού», που αξιολογεί με χρωματικό κώδικα την επιδημιολογική κατάσταση στα βελγικά νοσοκομεία και την ανάγκη υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων, είναι στο χαμηλότερο επίπεδο (κίτρινο), κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι περιορισμοί πρέπει να αρθούν.

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί