• Αρχική
  • Άρθρα
  • Και που να έρθουν χειρότερα! Άγριο ξύλο για λίγα γαλόνια βενζίνης (vid)

Και που να έρθουν χειρότερα! Άγριο ξύλο για λίγα γαλόνια βενζίνης (vid)

Η κυβερνοεπίθεση που έπληξε έναν από μεγαλύτερους προμηθευτές καυσίμων στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην προμήθεια καυσίμων.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ στο el.gr, πολλά πρατήρια ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα και ξεμένουν από καύσιμα, καθώς κατά χιλιάδες οι Αμερικανοί σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους.

Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στα συστήματα της εταιρείας Colonial Pipeline ανάγκασε την εταιρία να αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος των αποστολών καυσίμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία.

Οι ουρές στα βενζινάδικα είναι τεράστιες και τα πράγματα φτάνουν στα άκρα για λίγα γαλόνια βενζίνης.

Η τεράστια ζήτηση καυσίμων και ο πανικόςτων καταναλωτών έχουν αυξήσει και τις τιμές της βενζίνης. Σύμφωνα με τις Αμερικανικές αρχές εχθές το γαλόνι ξεπέρασε τα τρία δολάρια, κάτι που έχει να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2014.

Η κυβερνοεπίθεση της περασμένης εβδομάδας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ομάδα με το κωδικό όνομα Dark Side, στερεί την αγορά από 2,5 εκατομμύρια βαρέλια καυσίμων την ημέρα.

Όπως αναφέρει το mega, την κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι ο μήνας Μάιος αποτελεί παραδοσιακά για τους Αμερικανούς, την αφετηρία του καλοκαιριού και συνδυάζεται με εκδρομές. Αυτό αποτελεί έναν ακόμη “πονοκέφαλο” για την Κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία προς το παρόν αρκείται σε συστάσεις προς τους πολίτες για συνετή χρήση των οχημάτων τους.

Μια μόνο κυβερνοεπίθεση, η οποία δεν κατέστρεψε καν τη λειτουργία των υποδομών, κατάφερε να φέρει όλη αυτή την αναστάτωση. Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει και o ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) Klaus Schwab, που έχει προειδοποιήσει για έναν κίνδυνο κυβερνοεπίθεσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

photo vid screenshot