Και ενώ απαγορεύουν τις κότες: Δεύτερο κοτόπουλο εργαστηρίου πήρε έγκριση για να βγει στην αγορά

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία...

Η GOOD Meat, μια εταιρεία που καλλιεργεί κοτόπουλο και άλλο κρέας ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ από ζωικά κύτταρα χωρίς να σφάζει ζώα, ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο ασφαλείας της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. Η άδεια φέρνει την εταιρεία ένα βήμα πιο κοντά στην πώληση των προϊόντων της στις ΗΠΑ!

Το κοτόπουλο GOOD Meat είναι το δεύτερο καλλιεργούμενο σε εργαστήριο προϊόν κρέατος που έλαβε επιστολή «χωρίς ερωτήσεις» από τον FDA μετά την UPSIDE Foods με έδρα την Καλιφόρνια που πήρε το πράσινο φως της ρυθμιστικής αρχής για το καλλιεργημένο στήθος κοτόπουλου τον περασμένο Νοέμβριο.

Η επιστολή σημαίνει ότι ο FDA αποδέχεται το συμπέρασμα της εταιρείας ότι το προϊόν της είναι ασφαλές για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Τώρα, η εταιρεία πρέπει να λάβει επιχορήγηση επιθεώρησης από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για να λειτουργήσει την παραγωγική της μονάδα στην Alameda της Καλιφόρνια.

Η εταιρεία λέει ότι ο διάσημος σεφ José Andrés συμφώνησε να προσφέρει κοτόπουλο GOOD Meat στους πελάτες του σε ένα από τα εστιατόριά του στην Ουάσιγκτον, DC!

Και προχωράμε…

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί