Ήττα για τους ακτιβιστές της «κλιματικής αλλαγής» στην Ελβετία

Τι αποφάσισε η Βουλή της χώρας

Η άνω βουλή του ελβετικού Κοινοβουλίου απέρριψε σήμερα μια πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), σύμφωνα με την οποία η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας πως οι ελβετικές αρχές κάνουν ήδη αρκετά προκειμένου να αντιμετωπίσουν την φερόμενη απειλή.

Με ψήφους 31 υπέρ και 11 κατά, τα μέλη της άνω βουλής τάχθηκαν υπέρ μιας πρότασης που κατακρίνει αυτό που χαρακτηρίζει «δικαστικό ακτιβισμό» του ΕΔΔΑ, που εδρεύει στο Στρασβούργο.

Η πρόταση καταλήγει πως η Ελβετία «δεν βλέπει τον λόγο να λάβει περεταίρω δράση» σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου στις 9 Απριλίου, υποστηρίζοντας πως οι προσπάθειες που κατέβαλε στο παρελθόν και καταβάλλει τώρα στο πλαίσιο της πολιτικής της για το κλίμα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ορίζει το δικαστήριο στην απόφασή του.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ μίας ομάδας ηλικιωμένων Ελβετίδων που οδήγησαν την Ελβετία στο δικαστήρια σχετικά με τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση της λεγόμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη, υποστηρίζοντας πως οι αποτυχίες της παραβιάζουν τα δικαιώματά τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί