Mε αφορμή τον νόμο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο, το γνωστό ιταλικό περιοδικό, που απευθύνεται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, υπογραμμίζει:
« Η Ελλάδα, παρά το ότι έχει συντηρητική κυβέρνηση, τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε ικανή να εγκρίνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όπως την κατάργηση του κανόνα που απαγόρευε στους ομοφυλόφιλους να είναι αιμοδότες , αλλά και την κατάργηση των χειρουργικών επεμβάσεων για την λεγόμενη κανονικοποίηση φύλου των παιδιών.
Με την έγκριση του νόμου για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο, η Ιταλία -η οποία στο μεταξύ περιορίζει τα δικαιώματα των οικογενειών Ουράνιο Τόξο- θα είναι η μόνη χώρα της δυτικής Ευρώπης που δεν παρέχει το δικαίωμα σε πολιτικό γάμο, μαζί με κράτη που κάποτε ανήκαν στην Σοβιετική Ένωση και κάποιες μικρές χώρες, όπως τον ‘Αγιο Μαρίνο και το Βατικανό».
Το L’Espresso προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε τον νόμο που ψηφίζεται σήμερα «ένα βήμα που οδηγεί σε μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη» και υπογραμμίζει ότι η ελληνική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα θα ήθελε να επιτραπεί και η παρένθετη μητρότητα, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία δήλωσε αντίθετη στην έγκριση του συγκεκριμένου νόμου.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Νίκι Μινάζ ευχαρίστησε τον Τραμπ που έριξε φως στις διώξεις των Χριστιανών στη Νιγηρία
- Τυφώνας Καλμάγκι στο Βιετνάμ: Έμειναν στο νερό 40 ώρες και βγήκαν ζωντανοί – “Ζούμε ένα θαύμα”
- Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα χρηματικών Bραβείων-Υποτροφιών για το 2025
- Ούτε στον χειρότερό τους εφιάλτη αυτό που συμβαίνει
- Γνωρίστηκαν στον Β’ ΠΠ και είναι ακόμη παντρεμένοι – Το γηραιότερο ζευγάρι στον κόσμο σπάει όλα τα ρεκόρ, vid
- Καταιγίδες στα δυτικά και στην Πελοπόννησο – Στο Ψαθί Μεγαλόπολης το μεγαλύτερο ύψος βροχής
- ΕΛΑΣ: Ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη 13χρονου στου Γκύζη – Ενημερώθηκε άμεσα η μητέρα του
- Ταϊλάνδη-Καμπότζη: Η Μπανγκόκ αναστέλλει τη συμφωνία εκεχειρίας
- Χρ. Κέλλας για ευλογιά αιγοπροβάτων: “Δεν ήταν απόφαση του υπουργείου να μην γίνει εμβολιασμός”
- Συναντήσεις του ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα με τις προξένους της Ρουμανίας και της Αλβανίας









