Τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη κάλεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κόπωση των πολιτών απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται για την ανάσχεση της εξάπλωσής της.
Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδα, έρχονται ξανά αντιμέτωπες δειλά-δειλά με το φάσμα ενός δεύτερου ακόμη πιο καταστροφικού lockdown.
«Βάσει δεδομένων έρευνας που έγινε σε χώρες της περιοχής παρατηρούμε, χωρίς έκπληξη, ότι η κόπωση των ερωτηθέντων αυξάνει (…) εκτιμούμε σήμερα ότι σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 60%», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε, ο οποίος τόνισε ότι οι πολίτες έχουν κάνει «τεράστιες θυσίες» εδώ και οκτώ μήνες.
«Το κόστος αυτών (των θυσιών) ήταν τεράστιο και μας εξάντλησαν όλους, όπου κι αν ζούμε, ό,τι κι αν κάνουμε. Σε αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο και φυσικό να αισθάνεται κανείς απαθής και χωρίς κίνητρο», πρόσθεσε ο Κλούγκε.
Για να αντιμετωπιστεί αυτή «η κόπωση», οι αρχές θα πρέπει να ακούσουν την κοινή γνώμη και να βρουν σε συνεργασία μαζί της λύσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, το επίπεδο μετάδοσης της οποίας παραμένει υψηλό σε όλη την Ευρώπη.
«Πρέπει να απαντήσουμε στις ανάγκες μας με νέα και καινοτόμα μέσα. Ας είμαστε δημιουργικοί και γενναίοι για να το καταφέρουμε», σημείωσε ο ίδιος.
Ο ΠΟΥ περιλαμβάνει στην περιοχή της Ευρώπης 53 χώρες, ανάμεσά τους και τη Ρωσία, στις οποίες έχουν καταγραφεί συνολικά μέχρι στιγμής 6,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 241.000 θάνατοι.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρανικός στρατός: Τα πλοία του Ιράκ εξαιρούνται από τους περιορισμούς και μπορούν να περνούν ελεύθερα από το Ορμούζ
- «Γιατί άλλαξε τόσο πολύ;»: Σε σοκ τα στελέχη του MAGA, βλέπουν έναν «άλλο» Τραμπ
- Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου
- Κορυφαίοι διπλωμάτες των ΗΠΑ θα επισκεφθούν το Κίεβο μέσα στον Απρίλιο
- Στον «χορό» των ρίχτερ παραμένει η Ήπειρος
- Ζήτησε ένα σπιτάκι για παιχνίδι – Δείτε τι της έφτιαξαν τα αδέρφια της χωρίς χρήματα, vid
- Ισπανίδα εξηγεί με χιούμορ σε βίντεο τι της αρέσει και τι όχι στην Ελλάδα
- Η συνάντηση Ζελένσκι-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη – Vid
- Νέο κύμα ιρανικών πυραύλων κατά Ιεροσολύμων και Τελ Αβίβ
- Παναθηναϊκός-Μπενίτεθ: «Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, ο Γιάγκουσιτς θέλει το χρόνο του»









