«Αν είχα να διαλέξω τις ΗΠΑ ή την Ελλάδα για παγκόσμιο ηγέτη σήμερα, να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης κατά του κορωνοϊού, κατηγορηματικά θα επέλεγα την Ελλάδα» τόνισε ο κορυφαίος Ισραηλινός φιλόσοφος και συγγραφέας Χαράρι.
Εγκώμια για την Ελλάδα και έντονες επικρίσεις για τις ΗΠΑ επιφύλαξε ο κορυφαίος Ισραηλινός φιλόσοφος και συγγραφέας Γιουβάλ Νόα Χαράρι, επιλέγοντας κατηγορηματικά τη χώρα μας για να διευθύνει τον κόσμο, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την πανδημία του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το protothema.gr.
Μιλώντας στον Τζέιμς Κόρντεν και στην εκπομπή «The Late Late Show with James Corden», που έχει 23,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, ο Ισραηλινός φιλόσοφος αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν στη μάχη του κορωνοϊού και σημείωσε ότι η ώρα για την αντιμετώπισή του είναι τώρα.
Όπως είπε, οι ΗΠΑ που είχαν τον ρόλο του παγκόσμιου ενήλικα και ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τον Έμπολα ή την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους και τα συμφέροντά τους. «Κι αν δούμε τι έγινε στο εσωτερικό των ΗΠΑ στην επιδημία, τότε ίσως δεν είναι και τόσο κακό που δεν ανέλαβε την ευθύνη για όλο τον κόσμο. Γιατί πηγαίνει χειρότερα σχεδόν από κάθε άλλη χώρα. Όχι μόνο σε σύγκριση με την Κίνα. Αν τη συγκρίνεις με τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία. Ακόμη και με την Ελλάδα. Η Ελλάδα κάνει μια φανταστική δουλειά για να περιορίσει αυτήν την επιδημία», τόνισε.
Μάλιστα, πρόσθεσε: «Εάν είχα να διαλέξω ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα για το ποιος πρέπει να διευθύνει τον κόσμο σήμερα, να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης, κατηγορηματικά θα διάλεγα την Ελλάδα».
Ο Χαράρι χαρακτήρισε καλό σημάδι ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τους επιστήμονες σε αυτήν την κρίση. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί για θεμελιώδεις αλλαγές στην ανθρώπινη φύση, ενώ εκτιμά ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης επικοινωνίας δεν θα αλλάξουν. «Είμαστε κοινωνικά όντα», σημείωσε.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό θα πει…τεχνολογία! Δείτε τι σκαρφίστηκε παρέα για να μοιραστεί το αλκοόλ, vid
- Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρούτε είχε ο Τραμπ – Τι ανέφερε πως θα γίνει στο Νταβός
- Μεθυσμένοι ψαράδες ποζάρουν πάνω…σε κουφάρι φάλαινας στον ωκεανό σε viral βίντεο!
- Καταγγελίες για επιχειρήσεις τουρκικών drones μέσα στη Συρία
- Έξαλλος ο Κιμ με την «ανικανότητα των στελεχών του» – Καθαίρεσε επί τόπου αντίπροεδρο
- Η Δανία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της Γροιλανδίας, σύμφωνα με βουλευτή της περιοχής
- Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τους ισχυρούς ανέμους – Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου
- Τραμπ: Δεν μπορούν να μου αντισταθούν οι Ευρωπαίοι, πρέπει να πάρω τη Γροιλανδία
- Γουατεμάλα: Έχει κηρυχθεί «κατάσταση πολιορκίας» – Χαμός με συμμορίες
- Ο Τραμπ ισοπέδωσε τον Μακρόν: «Κανείς δεν τον θέλει, σε λίγο δεν θα είναι πρόεδρος», vid









