• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ισραήλ-Βρετανία: Οι δύο χώρες εξετάζουν τη δημιουργία “πράσινου ταξιδιωτικού διαδρόμου”

Ισραήλ-Βρετανία: Οι δύο χώρες εξετάζουν τη δημιουργία “πράσινου ταξιδιωτικού διαδρόμου”

Το Ισραήλ και η Βρετανία διερευνούν το ενδεχόμενο να ανοίξουν έναν "πράσινο ταξιδιωτικό διάδρομο" ανάμεσά τους,

ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, επικαλούμενο την επιτυχία των δύο χωρών στις εμβολιαστικές εκστρατείες τους.

Το θέμα συζητήθηκε σε μια συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι και τον Βρετανό υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ στην Ιερουσαλήμ, αναφέρεται σε ισραηλινή ανακοίνωση.

“Θα προωθήσουμε, από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο, αμοιβαία αναγνώριση εμβολίων ούτως ώστε να επιτρέψουμε στους τουρίστες και στους επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες να επιστρέψουν με ασφάλεια στα καθημερινά προγράμματά τους”, δήλωσε ο Ασκενάζι σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Ισραήλ και η Βρετανία έκαναν “μεγάλη πρόοδο” στις εμβολιαστικές εκστρατείες τους, διανοίγοντας την “πιθανότητα να δημιουργηθεί ένας πράσινος ταξιδιωτικός διάδρομος”, ανέφερε το υπουργείο.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δεν αναφέρει χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, το οποίο προφανώς θα ισχύει μόνο για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αρχίσει να επιτρέπει την περιορισμένη είσοδο σε ομάδες εμβολιασμένων τουριστών από τις 23 Μαΐου.