Ισραήλ: Οι μυστικές υπηρεσίες θα εκπαιδεύσουν μαθητές στην χρήση όπλων

«Το κράτος του Ισραήλ χρειάζεται καλούς μαχητές και χρειάζεται τεχνολογική υπεροχή. Δεν έχουμε άλλη επιλογή: πρέπει να είμαστε στην πρώτη θέση. Δεύτερη και τρίτη θέση στο βάθρο – δεν αρκεί», ανέφερε ο Έρεζ, επικεφαλής της πρωτοβουλίας των υπουργείων Άμυνας και Παιδείας σε ειδική εκδήλωση στο Τελ Αβίβ, όπως σημειώνει η ισραηλινή Haaretz. Πρόκειται για το […]

«Το κράτος του Ισραήλ χρειάζεται καλούς μαχητές και χρειάζεται τεχνολογική υπεροχή. Δεν έχουμε άλλη επιλογή: πρέπει να είμαστε στην πρώτη θέση. Δεύτερη και τρίτη θέση στο βάθρο – δεν αρκεί», ανέφερε ο Έρεζ, επικεφαλής της πρωτοβουλίας των υπουργείων Άμυνας και Παιδείας σε ειδική εκδήλωση στο Τελ Αβίβ, όπως σημειώνει η ισραηλινή Haaretz.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Odem» που επιδιώκει να στρατολογήσει αγόρια ηλικίας 14-15 ετών για μακροχρόνιες σπουδές στους τομείς της μηχανικής και της στρατιωτικής θητείας, στις τεχνολογικές μονάδες της Mossad, της Shin Bet και των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων- IDF.

Όσοι ενταχθούν στις μονάδες αυτές, πρόσθεσε ο Έρεζ, θα έχουν «τεράστιο αντίκτυπο».

«Λίγοι άνθρωποι κάνουν πάρα πολλά, επομένως είναι σημαντικό για εμάς στο Ισραήλ να έχουμε καλούς μαχητές και να υπερέχουν τεχνολογικά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το πρόγραμμα είναι 12ετές και περιλαμβάνει σπουδές σε οικοτροφείο, απόκτηση τεχνικού πτυχίου και οι μαθητές θα έχουν εξαετή στρατιωτική θητεία.

Η Haaretz σημειώνει ότι με την ανακοίνωση του προγράμματος των υπηρεσιών ασφαλείας υπήρξαν αντιδράσεις από ειδικούς, ιδιαίτερα, για την ενδεχόμενη στρατικοποίηση της κοινωνίας με «τη χρήση παιδιών και εφήβων για στρατιωτικούς σκοπούς».

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες.

Βαλκανικό Περισκόπο

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί