ΗΠΑ: Τελευταία στιγμή δεν πέρασε νομοσχέδιο για την απαγόρευση παρεμβάσεων αλλαγής φύλου σε παιδιά και εφήβους!!!

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίστηκε ως "νίκη των ακτιβιστών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας".

Μια προσπάθεια απαγόρευσης της “υγειονομικής περίθαλψης” που επιβεβαιώνει το φύλο για τρανς ανηλίκους, όπως χειρουργικές επεμβάσεις, ορμόνες και φάρμακα που εμποδίζουν την εφηβεία, απορρίφθηκε την Τετάρτη ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας της Λουιζιάνα, σε μια εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ως νίκη για τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα LGBTQ+.

Απόπειρες περιορισμού της “θεραπείας μετάβασης φύλου” για ανήλικους είχαν κατατεθεί στη Λουιζιάνα στο παρελθόν . Αλλά η τελευταία προσπάθεια, το House Bill 648 , απέκτησε μεγαλύτερες πιθανότητες να προχωρήσει από τα προηγούμενα νομοσχέδια, περνώντας μέσα από τη συντηρητική πολιτειακή Βουλή εν μέσω ενός εθνικού κλίματος όπου τα ελεγχόμενα από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθετικά σώματα έχουν ωθήσει απαγορεύσεις ή περιορισμούς σε αυτές τις “θεραπείες”.

Δείτε εδώ το νομοσχέδιο:

Τελικά ένας ρεπουμπλικάνος, ο Fred Mils, ήταν αυτός που στήριξε τη θέση των Δημοκρατικών και με την ψήφο του σταμάτησε το νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τις “θεραπείες αλλαγής φύλου” για τους ανήλικους

Ο πρόεδρος της επιτροπής, γερουσιαστής Fred Mills, R-Parks, συγκρούστηκε επανειλημμένα με τον Ρεπουμπλικανό χορηγό του νομοσχεδίου κατά τη συζήτηση και τελικά τάχθηκε στο πλευρό των Δημοκρατικών ψηφίζοντας υπέρ της εξάλειψης του μέτρου.

«Πάντα, μέσα στην καρδιά μου, πίστευα ότι μια απόφαση πρέπει να λαμβάνεται από έναν ασθενή και έναν γιατρό», είπε ο Mills.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι η Λουιζιάνα, προς το παρόν, είναι η μόνη νοτιοανατολική πολιτεία όπου οι περισσότερες μορφές “υγειονομικής περίθαλψης που επιβεβαιώνουν το φύλο” παραμένουν νόμιμες. Η Αλαμπάμα, ο Μισισιπής, το Τέξας, η Οκλαχόμα, το Αρκάνσας, η Τζόρτζια, η Φλόριντα και άλλες γειτονικές πολιτείες έχουν ψηφίσει νόμους που περιορίζουν τις υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια.

Τα νομοθετικά σώματα, συμπεριλαμβανομένης της Λουιζιάνα, έχουν επίσης κινηθεί όλο και περισσότερο για να περιορίσουν την πρόσβαση σε βιβλία με θέματα LGBTQ+ και τη συζήτηση για τη σεξουαλικότητα στα σχολεία .

Ο στόχος του νομοσχεδίου του Ρεπουμπλικανό βουλευτή Pollock Gabe Firment είναι μια σειρά από επιλογές υγειονομικής περίθαλψης για παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσφορία φύλου. Λίγοι πάροχοι στη Λουιζιάνα προσφέρουν τη φροντίδα. 

Ο Firment και άλλοι συντηρητικοί υποστηρικτές του νομοσχεδίου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων γιατρών, δήλωσαν ότι το νομοσχέδιο θα προστατεύει τα παιδιά από ιατρικές διαδικασίες που αλλάζουν τη ζωή

Ο Firment είπε επίσης ότι ενώ εκτιμά ιδιαίτερα τη λήψη αποφάσεων από τους γονείς, η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο είναι τόσο επιβλαβής που η κυβέρνηση έχει καθήκον να παρέμβει.

«Αυτό το νομοσχέδιο αφορά την προστασία των αθώων παιδιών. Κανείς στη Λουιζιάνα δεν έχει το δικαίωμα να βλάψει ένα παιδί», είπε ο Firment.

Τι είπε ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης Μπελ Έντουαρντς

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Τζον Μπελ Έντουαρντς ζήτησε με έντονο τρόπο στα μέλη της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο πριν από την ακρόαση, όπως αναφέρουν πολλά άτομα που συμμετείχαν στις συζητήσεις. Ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη δεν έκανε αμέσως σχόλιο. Ο κυβερνήτης έχει πει στο παρελθόν ότι τα νομοσχέδια κατά της LGBTQ+ αποσπούν την προσοχή από πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το κράτος.

Η επιχειρηματολογία των πολέμιων του νομοσχεδιόυ

Οι πολέμιοι της νομοθεσίας του Firment ανέφεραν μελέτες που δείχνουν ότι η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο βοηθά στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των νέων που αντιμετωπίζουν δυσφορία φύλου, μεταξύ άλλων με τη μείωση των ποσοστών αυτοκτονιών. 

Ορισμένοι αντίπαλοι είπαν στην επιτροπή ότι η παραπληροφόρηση θόλωνε τα οφέλη της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο. Ενώ ο Firment υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιό του δεν ήταν μια προσπάθεια μίσους, άλλοι είπαν ότι τα τρανσέξουαλ άτομα αγωνίζονται όχι για το ποιοι είναι, αλλά για τους νόμους όπως αυτός που επιδίωξε να περάσει η Firment.

Ένας αντίπαλος είπε στην επιτροπή ότι η σύζυγός της, η οποία είναι τρανς, προσπάθησε να αυτοκτονήσει πολλές φορές ως παιδί.

«Δεν προσπάθησε ποτέ να βάλει τέλος στη ζωή της εξαιτίας αυτού που ήταν, αλλά λόγω του κόσμου στον οποίο ζούσε», είπε η Kaycee Filson στην επιτροπή.

Η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο στους νέους, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας μέσω ορμονοθεραπείας και αναστολέων της εφηβείας, είναι σπάνια στη Λουιζιάνα, τουλάχιστον μεταξύ των πληθυσμών με χαμηλό εισόδημα, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Υγείας της Λουιζιάνα . Μόλις μερικές δεκάδες άτομα κάτω των 18 ετών λαμβάνουν τέτοιου είδους φροντίδα ετησίως, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία εξέτασε τους νέους που εγγράφηκαν στο Medicaid μεταξύ των ετών 2017 και 2021.

Δεν έγιναν χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε νέους εγγεγραμμένους στο Medicaid στη Λουιζιάνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Μιλς, ο πρόεδρος της επιτροπής, έγινε αργότερα στόχος αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από συντηρητικούς ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένης της ακροδεξιάς προσωπικότητας Ματ Γουόλς, επειδή έδωσε τη μοναδική ψήφο των Ρεπουμπλικανών κατά του μέτρου.

«Θα γίνει διαβόητος και ντροπιασμένος από τη βάση του», έγραψε ο Walsh στο Twitter. «Θα το φροντίσουμε».

Η θητεία του Mills στην έδρα του στη Γερουσία της περιοχής Acadiana λήγει το 2024.

Τα μέλη της επιτροπής ψηφίζουν υπέρ της θανάτωσης του νομοσχεδίου 648 της Βουλής:

Γερουσιαστής Regina Barrow (D-Baton Rouge)

Γερουσιαστής Gerald Boudreaux (D-Lafayette)

Γερουσιαστής Gary Carter (D-New Orleans)

Γερουσιαστής Jay Luneau (D-Alexandria)

Γερουσιαστής Φρεντ Μιλς (R-Parks)

Τα μέλη που ψηφίζουν για να κρατηθεί ζωντανό το νομοσχέδιο:

Γερουσιαστής Bob Hensgens (R-Abbeville)

Γερουσιαστής J. Rogers Pope (R-Denham Springs

Γερουσιαστής Patrick McMath (R-Covington)

Γερουσιαστής Beth Mizell (R-Franklinton)

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί