ΗΠΑ: Σχολείο διατάχθηκε να επιτρέπει σε 11χρονη τρανς μαθήτρια να χρησιμοποιεί το μπάνιο για κορίτσια

Το παιδί, αναφέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί ως κορίτσι από την ηλικία των τριών ετών!

Μια σχολική περιφέρεια στο Ουισκόνσιν πρέπει να επιτρέψει σε τρανσέξουαλ μαθήτρια να χρησιμοποιήσει το μπάνιο των κοριτσιών, αποφάσισε ομοσπονδιακός δικαστής.

Η δικαστής Lynn Adelman της Ανατολικής Περιφέρειας εμπόδισε τη σχολική περιφέρεια Mukwonago Area να εφαρμόσει μια πολιτική που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα, η οποία απαιτούσε από τους μαθητές να χρησιμοποιούν την τουαλέτα που ταιριάζει με το φύλο που τους «ανατέθηκε κατά τη γέννηση». Η πολιτική απορρήτου των μαθητών επέτρεπε εξαιρέσεις κατά περίπτωση.

Η μητέρα 11χρονης τρανς μαθήτριας που φέρεται να χρησιμοποιεί την τουαλέτα των κοριτσιών από την πρώτη δημοτικού αμφισβήτησε τη νέα πολιτική. 

Η μήνυση ανέφερε ότι η μαθήτρια έχει ταυτοποιηθεί ως κορίτσι από τριών ετών, ανέφερε το NBC.

Ο δικαστής Adelman τάχθηκε στο πλευρό του γονέα στις 6 Ιουλίου, εμποδίζοντάς τον προσωρινά, προτού εκδώσει ασφαλιστικά μέτρα την Τρίτη, σύμφωνα με το Milwaukee Journal Sentinel.

Η μήνυση περιέγραφε πώς το παιδί χρησιμοποιούσε την τουαλέτα των κοριτσιών μετά τη μετακόμισή του στην περιοχή στην τρίτη δημοτικού , «χωρίς επεισόδια ή διαμάχες» και «αισθανόταν χαρούμενο και ευπρόσδεκτο στο σχολείο». Ωστόσο, οι γονείς άρχισαν να διαμαρτύρονται στον διευθυντή του σχολείου τον Απρίλιο για το ότι χρησιμοποιούσε το μπάνιο των κοριτσιών, σύμφωνα με την κάλυψη της αγωγής από το Journal Sentinel.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί