ΗΠΑ: Πολιτεία υποχρεώνει τις πετρελαϊκές εταιρείες να πληρώνουν για την… «κλιματική αλλαγή»

Τι μεταδίδεται...

Το Βερμόντ έγινε η πρώτη πολιτεία που θέσπισε νόμο που απαιτεί από τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων να πληρώσουν μερίδιο της ζημίας που προκλήθηκε από την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή μετά τις καταστροφικές καλοκαιρινές πλημμύρες και ζημιές από άλλες ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Φιλ Σκοτ ​​επέτρεψε το νομοσχέδιο να γίνει νόμος χωρίς την υπογραφή του αργά την Πέμπτη, ανησυχώντας για το κόστος αυτής της απόφασης!

«Αντί να συντονίζεται με άλλες πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια, με πολύ πιο άφθονους πόρους, το Βερμόντ – μια από τις λιγότερο πυκνοκατοικημένες πολιτείες με το χαμηλότερο ΑΕΠ στην χώρα – αποφάσισε να ανακτήσει μόνο του το κόστος που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Scott σε επιστολή προς τους βουλευτές.

Ωστόσο, είπε ότι κατανοεί την επιθυμία να αναζητηθεί χρηματοδότηση για τον μετριασμό των ζημιών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή που έχει πλήξει το Βερμόντ «με τόσους πολλούς τρόπους».

Οι επικριτές της απόφασης κάνουν λόγο για προσπαθεί να πληγούν οι εταιρείες ορυκτού πλούτου και να επιταχυνθεί, εκ των πραγμάτων, η μετάβαση στην πράσινη από-ανάπτυξη, όπως την αποκαλούν!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί