ΗΠΑ: Οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα

Η μεγαλύτερη οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις ΗΠΑ κήρυξε χθες Τρίτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επικαλούμενη σειρά νόμων που έχουν υιοθετηθεί σε διάφορες πολιτείες της χώρας, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, έχουν στόχο να περιορίσουν τα δικαιώματα της κοινότητας.

Η Human Rights Campaign (HRC) επεσήμανε ότι 70 νόμοι τους οποίους θεωρεί αντί- ΛΟΑΤΚΙ+ έχουν υιοθετηθεί από τα κοινοβούλια διάφορων πολιτειών των ΗΠΑ αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το περσινό ρεκόρ.

Συνολικά κατατέθηκαν 525 νομοσχέδια, σχεδόν όλα από Ρεπουμπλικάνους, περιλαμβανομένων περισσότερων από 220 που επηρεάζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, σημείωσε η οργάνωση.

Ο αριθμός των νομοσχεδίων αυτών αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, τόνισε η HRC.

Ολοένα και περισσότερες οικογένειες με ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη έχουν δεχθεί απειλές, με κάποιες να επιλέγουν να αλλάζουν πολιτεία για να νιώσουν πιο ασφαλείς, επεσήμανε η οργάνωση επικαλούμενη στοιχεία ερευνών και μαρτυρίες γονέων.

Παράλληλα η HRC εξέδωσε έναν κατάλογο «γνωρίζετε προτού πάτε» προκειμένου να βοηθήσει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να ενημερωθούν για τους διάφορους νόμους που ισχύουν σε κάθε πολιτεία.

Η Κέλι Ρόμπινσον, πρόεδρος της HRC, χαρακτήρισε τη Φλόριντα, το Τενεσί και το Τέξας τις πιο εχθρικές πολιτείες για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, καταγγέλλοντας ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις «έχει αναγάγει σε όπλο τη θέση του».

«Αυτοί οι νόμοι τροφοδοτούνται από το ρεπουμπλικανικό αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ κατεστημένο — και καλά χρηματοδοτούμενες ακραίες οργανώσεις όπως η Alliance Defending Freedom, η Heritage Foundation και η Family Policy Alliance – που επιμένουν να προσπαθούν να ελέγξουν τις οικογένειες και τις ζωές μας», τόνισε.

Η Alliance Defending Freedom χαρακτήρισε την ανακοίνωση της HRC «δυσφημιστική», υπογραμμίζοντας ότι είναι δεσμευμένη στη θρησκευτική ελευθερία, τα δικαιώματα των γονέων και «την ιερότητα της ζωής».

«Όσες ψευδείς κατηγορίες κι αν αντιμετωπίσουμε, δεν θα μας παρεκτρέψουν από την αποστολή μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Τζέρεμι Τεντέσκο.

Ο Τζέρεμι Ρέντφερν, εκπρόσωπος του ΝτεΣάντις, ήταν πιο σκληρός και δήλωσε ότι πρόκειται για «κόλπο».

Οι υπέρμαχοι των νομοσχεδίων ισχυρίζονται ότι προστατεύουν τα παιδιά από τους παραπλανημένους γονείς τους και γιατρούς που υποστηρίζουν τη φυλομετάβαση για όσα άτομα ταυτίζονται με άλλο φύλο από αυτό που γεννήθηκαν.

Είκοσι πολιτείες των ΗΠΑ πλέον απαγορεύουν τις θεραπείες φυλομετάβασης και 32 υιοθέτησαν περιοριστικούς νόμους φέτος, σύμφωνα με την HRC, η οποία εξήρε τις πολιτείες Μίσιγκαν και Μινεσότα επειδή επέκτειναν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων το 2022-23.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί