ΗΠΑ: Εκκλησία ζήτησε συγγνώμη γιατί στο εξώφυλλο ημερολογίου έβαλε ξανθό παιδί σε κεντρικό σημείο…

Ο Πρόεδρος της Εκκλησίας, είπε ότι το ημερολόγιο «απέτυχε να ανταποκριθεί» στη δέσμευσή τους στον αντιρατσισμό

Η “προοδευτική χριστιανική εκκλησία” UCC, ζήτησε συγγνώμη για την προσβολή των εκκλησιαζόμενων με ένα ημερολόγιο που εμφάνιζε, όπως ανέφεραν, «λεπτά σημεία ρατσισμού». Στο εξώφυλλο του ημερολογίου υπήρχε μεταξύ άλλων και ένα σκίτσο από ένα ξανθό παιδί, σε κεντρικό σημείο.

Ο Πρόεδρος της Εκκλησίας, Αιδ. John C. Dorhauer, ζήτησε συγγνώμη σε μια επιστολή προς τα μέλη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του UCC στις 23 Μαΐου. Απαντώντας σε παράπονα, είπε ότι το νέο ημερολόγιο γραφείου «απέτυχε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις μας να είμαστε ένα αντιρατσιστικό σώμα. “

Το επιτραπέζιο ημερολόγιο (δείτε το ΕΔΩ) του 2024 πωλείται επί του παρόντος στον ιστότοπο του UCC. Το εξώφυλλο απεικονίζει ένα σχέδιο παιδιών και τουλάχιστον ενός ενήλικα με γκρίζα μαλλιά πιασμένα χέρι-χέρι σε κύκλο. Παιδιά με διάφορα χρώματα δέρματος εμφανίζονται στο γράφημα, αλλά φαίνεται ότι ορισμένα μέλη του UCC αναστατώθηκαν που ένα λευκό παιδί με ξανθά μαλλιά βρισκόταν στην κορυφή της εικόνας.

Ο αιδεσιμότατος Ντορχάουερ είπε ότι θα έπρεπε να είχαν περιστρέψει ελαφρώς την εικόνα, έτσι ώστε ένα άλλο σκίτσο να βρίσκεται στην κορυφή.

Μια μικρή περιστροφή της εικόνας του εξωφύλλου προς οποιαδήποτε κατεύθυνση θα αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη φυλετική ισότητα που επιδιώκουμε. Είμαι ευγνώμων για αυτή την προσοχή στα “λεπτά σημεία ρατσισμού” και συμφωνώ”, έγραψε .

Ο πρόεδρος του UCC ευχαρίστησε τα μέλη που τον ενημέρωσαν για την «απογοήτευση και την οργή» τους για το ημερολόγιο. Ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τη διατήρηση αυτού που ονομάζεται “white privilege” (του «λευκού προνομίου).

«Βλέποντας πώς η εικόνα στο εξώφυλλο εστιάζεται ξεκάθαρα στο ξανθό άτομο, μου γίνεται ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ακόμα τρόποι με τους οποίους το επίκεντρο της “λευκότητας” παραμένει στη γλώσσα, την τέχνη και τον πολιτισμό μας», έγραψε. «Αυτή είναι μια υπενθύμιση του είδους της επιμέλειας που απαιτείται για να ξεπεραστούν πλήρως οι καταστροφές των προνομίων των λευκών που εξακολουθούν να είναι ενσωματωμένες στο σύστημά μας, την ψυχή μας και τον πολιτισμό μας».

Ο αρχηγός της εκκλησίας ορκίστηκε να διασφαλίζει ότι τα γραφικά θα ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση της εκκλησίας στον αντιρατσισμό στο μέλλον.

“θα προκαλέσουμε τους εαυτούς μας να εφαρμόσουμε ένα επίπεδο επιμέλειας που θα μειώσει την πιθανότητα να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Θα εξετάσουμε επίσης τις διαδικασίες που χρησιμοποιούμε για την έγκριση γραφικών σχεδίων πριν από τη δημοσίευσή τους, δημιουργώντας ένα δίκτυο λογοδοσίας που θα μας επιτρέψει να ευθυγραμμιστούμε πληρέστερα με το όραμά μας και τη δέσμευσή μας στον αντιρατσισμό», έγραψε ο αιδεσιμότατος Ντορχάουερ.

Αφού ζήτησε ξανά συγγνώμη, ο πρόεδρος του UCC είπε ότι ελπίζει ότι μια μέρα η εκκλησία και ο πολιτισμός θα απαλλαγούν από τα “προνόμια των λευκών” και τον ρατσισμό. 

Ορισμένες εκκλησίες του UCC έχουν φιλοξενήσει drag show για να υποστηρίξουν τους νέους LGBTQ.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί