Ιοί μέσω κουνουπιών στην Ελλάδα; Επανεμφάνιση Τσιόδρα! Για ποιές ασθένειες μίλησε

Αγωνία και προβληματισμός σε σχέση με το τι ακολουθεί...

Επιστήμονες που συμμετείχαν στην ημερίδα του ΕΟΔΥ «Κλιματική Αλλαγή και Δημόσια Υγεία», καθώς πλέον το κλίμα συνδέεται με ασθένειες και η περιβαλλοντική κρίση εμπλέκεται με την υγειονομική με απαίτηση για κοινά μέτρα αντιμετώπισης από τα κέντρα εξουσίας, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, όπως είπαν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, τόνισαν την ανάγκη για την ετοιμότητα των συστημάτων υγείας να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που λόγω της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής, θεωρούν πως ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας:

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του. Αυτή η εικόνα είναι πραγματική εικόνα στη Βραζιλία όπου έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Δάγκειου πυρετού».

5 εκατομμύρια κρούσματα Δάγκειου Πυρετού καταγράφονται στην Βραζιλία, τόνισε και ισχυρίστηκε πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε την αγωνία αλλά και τον προβληματισμό που κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα αυτά, κάνοντας λόγο για επιδημικές εξάρσεις που έχουν καταγραφεί στην Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία.

Κατά τον ίδιο, δεν αποτελεί απειλή μόνο ο Δάγκειος πυρετός αλλά και ιός του Δυτικού Νείλου, τον οποίο παρουσιάζουν επίσης πως μεταδίδεται από κουνούπια!

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί όλα αυτά και αν τελικά πλησιάζει ο πλανήτης και κυρίως ο δυτικός κόσμος σε μίαν νέα εποχή μέτρων, απαγορεύσεων, περιορισμού και απομόνωσης με δικαιολογία την λεγόμενη «κλιματική αλλαγή» και τους ιούς!

Ακόμα πιο ριζοσπαστικές απόψεις κάνουν λόγο για σκόπιμη διασπορά ιών μέσω εντόμων (Θυμηθείτε ΕΔΩ), αποκαλώντας τους «βιολογικά όπλα» (διαβάστε ΕΔΩ)!

Το επόμενο διάστημα θα κάνει σίγουρα τον πλανήτη σοφότερο!

Με πληροφορίες από ethnos. gr / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί