Η κυβερνήτρια του Τόκιο, η Γιουρίκο Κόικε, θέλει να υιοθετήσει την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας στο πλαίσιο, όπως ισχυρίζεται, της εθνικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των οικογενειών.
«Η καθυστέρηση στην αυτονόμηση των γυναικών είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στην Ιαπωνία και το να κάνουμε την κοινωνία μας πιο διαφοροποιημένη και ευημερούσα είναι το κλειδί για ένα λαμπρό μέλλον», δήλωσε η Κόικε σε ομιλία της ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.
«Θα ξεκινήσουμε στηρίζοντας πλήρως την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής υιοθετώντας ένα πιο ευέλικτο σύστημα ωραρίου εργασίας, όπως για παράδειγμα τις τρεις ημέρες ξεκούρασης εβδομαδιαίως», πρόσθεσε.
Από τον Απρίλιο οι δημοτικοί υπάλληλοι του Τόκιο θα μπορούν να ξεκουράζονται έως και τρεις ημέρες την εβδομάδα, όμως θα πρέπει να συμπληρώνουν 155 ώρες εργασίας τον μήνα, διευκρίνισε ο Σάτσι Ικεγκάμι, αρμόδιος διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού του δήμου.
Όλο και λιγότερες ώρες εργασίας…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















