Ιαπωνία: Με GPS θα παρακολουθούνται οι κρατούμενοι που αφήνονται ελεύθεροι με εγγύηση

Με GPS θα παρακολουθούνται και θα εντοπίζονται όσοι αφήνονται ελεύθεροι με εγγύηση από τις φυλακές της Ιαπωνίας, μετά τη θεαματική απόδραση το 2019 του πρώην διευθύνοντα συμβούλου των Renault και Nissan Κάρλος Γκοσν, ο οποίος έφυγε από τη χώρα.

Ο νόμος για το GPS στους κρατούμενους θεσπίστηκε σήμερα (10.5.2023) στην Ιαπωνία, 4 χρόνια μετά την απόδραση του Κάρλος Γκοσν και επιτρέπει την τοποθέτηση σχετικών συσκευών ώστε να μην μπορούν να φύγουν εκτός της επικράτειας της χώρας.

Οι κατηγορούμενοι απαγορεύεται να τις αφαιρέσουν ή να τις καταστρέψουν, όπως και να εισέρχονται σε περιοχές στις οποίες τους έχει απαγορευτεί η είσοδος από τα δικαστήρια, όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Σε περίπτωση παραβίασης, θα είναι δυνατό να τεθούν υπό κράτηση και να τους επιβληθεί μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Ο γεωεντοπισμός ανθρώπων, που έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση, και προσώπων που έχουν τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό, υπάρχει σε πολλές χώρες. Αιτήματα για την έγκρισή του στην Ιαπωνία διατυπώθηκαν μετά την φυγή εκτός της χώρας του Γκοσν τον Δεκέμβριο του 2019.

«Για να αποφευχθεί επανάληψη περιστατικών αυτού του είδους, οφείλουμε να συζητήσουμε πώς να κλείσουμε τα κενά του συστήματος (ασφαλείας), αυξάνοντας το ποσό της εγγύησης βάσει της αξίας όλων των περιουσιακών στοιχείων του κατηγορούμενου και υιοθετώντας έναν ηλεκτρονικό τρόπο παρακολούθησης με GPS», πρότεινε τότε η συντηρητική και μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα στη χώρα Γιομιούρι Σιμπούν.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί