Η αυτοκτονία έχει μακρά ιστορία στην Ιαπωνία ως ένας τρόπος να αποφευχθεί η ντροπή ή η ατίμωση και το ποσοστό αυτοκτονιών της για καιρό ήταν το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ομάδας των 7 (G7), αλλά μια συντονισμένη εθνική προσπάθεια μείωσε τους αριθμούς κατά περίπου 40% σε 15 χρόνια –αν και αυξήθηκαν το 2020 λόγω του άγχους που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Ενώ ο συνολικός αριθμός αυτοκτονιών μειώθηκε κατά 74 στις 21.007 συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, ο αριθμός των γυναικών που αυτοκτόνησαν αυξήθηκε κατά 42 στις 7.068, η δεύτερη συνεχή χρονιά αύξησης, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία.
Στον αντίποδα, ο αριθμός των ανδρών που αυτοκτόνησαν μειώθηκε κατά 116 στους 13.939.
Δεν υπήρχε άμεσα εξήγηση για τη διαφορά αυτή, αλλά αξιωματούχοι έχουν πει στο παρελθόν ότι η πανδημία του κορονοϊού άσκησε επιπλέον πιέσεις στις γυναίκες για μια σειρά από λόγους, όπως η απώλεια εργασίας στους κλάδους υπηρεσιών και λιανικών πωλήσεων όπου τείνουν να απασχολούνται γυναίκες.
Ο αριθμός των αυτοκτονιών κορυφώθηκε στις 34.427 το 2003, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους αξιωματούχους χάραξης πολιτικής, που εκπόνησαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης που ξεκίνησε το 2007. Έως το 2019, πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού, οι αυτοκτονίες είχαν μειωθεί περίπου στις 20.000.
(ΦΩΤΟ:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν πως στόχος της πρόσφατης απόπειρας επίθεσης ουκρανικών drones ήταν η κατοικία Πούτιν
- Μ.Χαρακόπουλος: Θετικές οι προοπτικές για τη χώρα αν διατηρηθεί η σταθερότητα
- Πού ανέβηκε για να βοηθήσει τον φίλο του που πήγαινε στα τυφλά στην ομίχλη! Απίστευτο βίντεο
- Ελβετία: «Μία από τις χειρότερες τραγωδίες που έχει βιώσει ποτέ η χώρα μας» δηλώνει ο πρόεδρος Παρμελέν
- Ψεύτικος βράχος πέφτει πάνω σε εργαζόμενο της Disney στην παράσταση “Ιντιάνα Τζόουνς”! vid
- Το Άμπου Ντάμπι έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες με 62 λεπτά πυροτεχνημάτων! vid
- Τι παρέδωσε η Ρωσία στις ΗΠΑ σε σχέση με την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν
- Στ. Αρναουτάκης: Το 2026 θα ανοίξουμε έναν νέο κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξης για την Κρήτη
- Στους 47 οι νεκροί στο Κραν Μοντανά – Συγκλονιστικό βίντεο με ανθρώπους να προσπαθούν να σωθούν
- Μάλλον απομακρύνεται η περίπτωση να τερματιστεί σύντομα η σύγκρουση στην Ουκρανία








