Η Βενετία παίρνει μέτρα για τον περιορισμό των… τουριστών! Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν – Τι αναφέρεται από τον ΟΗΕ

Η Βενετία ανακοίνωσε το Σάββατο νέα μέτρα για να μειώσει τον μαζικό τουρισμό στη διάσημη πόλη των καναλιών.

Όπως αποφασίστηκε, από τον Ιούνιο, τα γκρουπ των τουριστών θα περιορίζονται στα 25 άτομα, δηλαδή περίπου στο μισό της χωρητικότητας ενός τουριστικού λεωφορείου, και θα απαγορεύεται η χρήση μεγαφώνων, «που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και αναστάτωση», όπως ανέφερε η πόλη σε ανακοίνωσή της.

Γιατί αναφέρεται ότι πάρθηκαν μέτρα στη Βενετία

Η αξιωματούχος της πόλης, επικεφαλής για την ασφάλεια, Ελιζαμπέτα Πέσκε, δήλωσε ότι οι πολιτικές αυτές αποσκοπούν στη βελτίωση της μετακίνησης στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, καθώς και στα νησιά Murano, Burano και Torcello τα οποία έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα.


Σύμφωνα με το Associated Press, η πόλη είχε ανακοινώσει επίσης πως σχεδιάζει να δοκιμάσει φέτος ένα νέο τέλος για ημερήσιες εκδρομές. Το τέλος των 5 ευρώ ανά άτομο θα εφαρμοστεί σε 29 ημέρες αιχμής μεταξύ Απριλίου και μέσων Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων Σαββατοκύριακων. Σκοπός του, όπως αναφέρεται, είναι να ρυθμίσει τον συνωστισμό, να ενθαρρύνει επισκέψεις μεγαλύτερης διάρκειας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Βενετίας.

Ο πολιτιστικός οργανισμός του ΟΗΕ ανέφερε τον αντίκτυπο του τουρισμού στην εύθραυστη πόλη της λιμνοθάλασσας ως σημαντικό παράγοντα για να εξετάσει το ενδεχόμενο να εντάξει τη Βενετία στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύουν από την UNESCO.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί